ΒόλοςΤοπικά

Έφυγε από τη ζωή ο Βολιώτης συγγραφέας Θανάσης Νικολάου

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο συγγραφέας Θανάσης Νικολάου, γνωστός για την ενασχόλησή του με θέματα μεταφυσικά, αλλά και πολιτικά.

Αφήνει πίσω του τις δύο κόρες του.

Ο Θανάσης Νικολάου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε στον Βόλο. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα μυθιστορήματά του, «Ο Νέος Εκλεκτός» (2004) «Το Τέταρτο Βασίλειο» (2005), Οι Έψιλον (2007) και «2012 η Έλευσις» (2009), όλα από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη. Εκτός εμπορίου κυκλοφορεί μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Πέντε διηγήματα και μία ιστορία» (2011), καθώς και μία δεκαετής έρευνα, προϊόν επισκέψεών του στις περισσότερες από τις βιβλιοθήκες που αναφέρονται στο βιβλίο που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Βιβλιοθήκες από την αρχαιότητα ως τις ημέρες μας» (2013).
Αρθρογραφούσε σε μέσα ενημέρωσης του Βόλου ανά τακτά χρονικά διαστήματα για θέματα που αφορούσαν στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία, το βιβλίο και τους συγγραφείς. Υπήρξε παραγωγός λόγου στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΛΦΑ και ΕΡΑ Βόλου, όπου πραγματοποίησε περισσότερες από 250 εκπομπές αφιερωμένες στον κόσμο του βιβλίου και στις παρουσιάσεις συγγραφέων, προωθώντας το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία.
Συμμετείχε ως συγγραφέας-ερευνητής στην εβδομαδιαία εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα «Οι πύλες του ανεξήγητου», όπως επίσης στις εκπομπές της αειμνήστου Λένας Λιβανός «Με τα χρώματα του Λόγου» και «Τηλεφώς», καθώς και στην εκπομπή του Βασίλη Μπαντίδη «Κώδικας Μυστηρίου».
Το 2004 οργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία διεθνές συνέδριο, με θέμα «Αθήνα-Ολυμπιακοί Αγώνες 1906», υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ολυμπιακών Ακαδημιών και των 22 χωρών που οι αθλητές τους είχαν πάρει μέρος στη Μεσολυμπιάδα του 1906.
Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της Καλλιμάχειου Βιβλιοθήκης που στεγάζεται στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Συλληπητήρια από τον Α. Μεϊκόπουλο

Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της δημοκρατίας Θανάσης Νικολάου. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη στην οικογένειά του.

Πολίτης με όλη τη σημασία της λέξης, αγωνίσθηκε για τα ιδανικά της δημοκρατικής παράταξης και της αριστεράς. Αφήνει πίσω του ένα μεγάλο συγγραφικό έργο.

Για μας τους νέους, η ζωή του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Θερμά συλλυπητήρια στις κόρες του.