Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 18:41
ΒόλοςΤοπικά

Εχθροί της πόλης! Υπονομεύουν χωρίς αιδώ τη διεκδίκηση του Δήμου – Σφυροκόπημα από Αχ. Μπέο


Τι κι αν ψηφίστηκαν από, μικρή έστω, μερίδα πολιτών του Βόλου; Τι κι αν ορκίστηκαν ότι θα υπηρετούν και θα προασπίζονται τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών; Το κομματικό «καθήκον» (κομματική τύφλα την αποκαλεί ο λαός) για τον μικρό Ιάσονα Αποστολάκη και τους λοιπούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ) από τη μια, και η φαντασίωση του Αποστόλη Παπαδούλη ότι ανήκει, και μάλιστα ισότιμα (!) στην τοπική ακαδημαϊκή «ελίτ», που πάντως δεν φαίνεται να τον αξιολογεί στα σοβαρά, και το προσωπικό του μίσος για τον Δήμαρχο, απόρροια του συμπλέγματος κατωτερότητας που έχει απέναντί του, από την άλλη, τους οδήγησαν σε ένα ακόμα πολιτικό αυτοεξευτελισμό!

Και όχι μόνο. Διολίσθησαν σε μια σαφή παράβαση καθήκοντος, αφού οδηγήθηκαν στην απαράδεκτη και ντροπιαστική στάση να απεμπολήσουν τα συμφέροντα του Δήμου και να υπηρετήσουν αυτά του Πανεπιστημίου στο θέμα της οικοπεδικής έκτασης της οδού Παρασκευοπούλου. Ετσι χωρίς συναίσθηση της ευθύνης τους έναντι των δημοτών καταψήφισαν (είτε απέχοντας, είτε ψηφίζοντας λευκό) την απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και της Δημοτικής Αρχής, να ανακτήσουν μέσω της νόμιμης οδού το οικόπεδο και να το παραχωρήσουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, που θα δώσει μια ριζική και αποτελεσματική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα της πόλης και της ίδιας της Δικαιοσύνης στην περιοχή μας.

Κάνοντας επίκληση διαφόρων σαθρών επιχειρημάτων και σοφιστειών, παρουσιάζοντας ένα πραγματικό θλιβερό θέαμα, το δίδυμο Αποστολάκη – Παπαδούλη υπερασπίστηκαν τα ανύπαρκτα συμφέροντα ενός άλλου φορέα και τάχθηκαν αρνητικά στην πρωτοβουλία του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, δικαιώνοντας τον για μια ακόμη φορά στην σφοδρή κριτική που τους ασκεί, δικαιώνοντας δε παράλληλα και τους πολίτες που τους αποδοκίμασαν με τρόπο οικτρό και εξευτελιστικό στις τελευταίες εκλογές.

Μετά και την αποψινή τους συμπεριφορά ο χαρακτηρισμός τους ως εχθρών της πόλης μάλλον φαντάζει επιεικής και πλέον ήρθε η ώρα όσοι απέμειναν να τους στηρίζουν να τους υποδείξουν την οριστική απόσυρση στον σκουπιδοτενεκέ της τοπικής πολιτικής μας ιστορίας για να σταματήσουν να ζημιώνουν τα συμφέροντα της πόλης. Καθώς δεν είναι μόνο η αυταπόδεικτη και παροιμιώδης ανικανότητά τους είναι και η αδυναμία της αντίληψης των καταστροφών που επιφέρουν.

Η συζήτηση

Τη διαβεβαίωση ότι το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου, που πρότεινε η Δημοτική Αρχή για ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου και είχε παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο, θα το πάρει ξανά πίσω ο Δήμος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γιατί είναι περιουσία των Βολιωτών, έδωσε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι μειοψηφίες, πλην της μείζονος και των ανεξαρτήτων συμβούλων, επιχειρώντας να υπονομεύσουν τη διεκδίκηση της πόλης ζήτησαν και εναλλακτικές λύσεις, μήπως καθυστερήσει η επιστροφή του οικοπέδου και απενταχθεί ο Βόλος από την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά επιτέθηκε κατά των μειοψηφιών, κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν το όραμα και τη θέληση της Δημοτικής Αρχής για να γίνει ένα έργο για την πόλη, σημειώνοντας σε όλους τους τόνους ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί και εργάζεται για μια κοινή λύση αλλά και ότι αν η Σύγκλητος του Π.Θ. δεν συμφωνήσει να επιστραφεί το οικόπεδο η λύση θα δοθεί στα Δικαστήρια

Στο θέμα της αυτοδίκαιης επιστροφής του οικοπέδου στον Δήμο Βόλου ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η μείζονα μειοψηφία, απείχε η α’ ελάσσονα μειοψηφία, η β’ ελάσσονα ψήφισε λευκό και κατά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ενημερώνοντας το σώμα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Π.Θ. για το θέμα και τόνισε ότι η Σύγκλητος δεν μπορεί να έρθει σε κόντρα με την κοινωνία του Βόλου, ενώ ζήτησε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης είπε ότι και η Πυροσβεστική έχει συμφωνηθεί με τον κ. Χαρδαλιά να μεταφερθεί δίπλα από τον περιφερειακό, δόθηκε οικόπεδο από τον Δήμο.

Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι η πρώτη επιλογή που είχε προβλεφθεί στο Σχέδιο Πόλης, για Δικαστικό Μέγαρο ήταν το οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί στην Ελληνική Προστασία Ανηλίκων, αλλά αρνήθηκε να το δώσει. «Η Δημοτική Αρχή προθυμοποιήθηκε να δώσει άλλο οικόπεδο. Η δεύτερη λύση ήταν να φύγουν οι φυλακές και να γίνει εκεί το Δικαστικό Μέγαρο», τόνισε και πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει θέμα, θα γίνουν εναλλακτικές προτάσεις.

Ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού Θ. Θεοδώρου, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με το Πανεπιστήμιο και χθες έγινε μια πολύ καλή συνάντηση, ενώ κατηγόρησε, άλλους που δημιούργησαν πόλωση του Δήμου με το Π.Θ. τις προηγούμενες μέρες.

Κλείνοντας ο δήμαρχος κατήγγειλε τους επικεφαλής των παρατάξεων και ένα ποσοστό συμβούλων που εσκεμμένα κάνουν το άσπρο μαύρο, γιατί δεν είχαν την ικανότητα τόσα χρόνια να λύσουν προβλήματα και επανέλαβε ότι το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου είναι περιουσία του Δήμου και θα επιστρέψει στην πόλη.