Τοπικά

Eνωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας: Ενας χρόνος χωρίς την Ελένη

Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο της Ελένης Βενέτη αύριο Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 8 το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στο Βόλο, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από τον άδικο και πρόωρο χαμό της πολυαγαπημένης μας συναδέλφου, φίλης, αδερφής, Βενέτης Ελένη.

Ενας χρόνος δίχως το εκφραστικό της χαμόγελο, δίχως την αγγελική της φυσιογνωμία, δίχως το ασίγαστο πάθος της για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, δίχως τα συναισθήματα χαράς και αγάπης, που απλόχερα μοίραζε σε όλους μας. Δίχως όλα αυτά, ο χρόνος κυλά αργά και βασανιστικά.

Σε μία σύγχρονη κοινωνία που αναζητεί ψευτοήρωες προκειμένου να αναγεννηθεί από τα συντρίμμια της, τι πιο ηρωικό από τον τρόπο, που η ξεχωριστή αυτή συνάδελφός μας αντιμετώπισε τη ζωή, το λειτούργημα που επιτελούσε ως αστυνομικός, αλλά και τη μετάβασή της στην αιωνιότητα.

Μία συνάδελφος, που ακόμη και όταν υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες, το βασικό της μέλημα ήταν η επιστροφή της στην Υπηρεσία, η προσήλωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών, που ταπεινά και με σεβασμό υπηρέτησε επί τέσσερα χρόνια στο νησί της Σκιάθου, του οποίου οι απλοί κάτοικοι ακόμη αναζητούν το χαμόγελο και την ευλάβεια, που επεδείκνυε στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Ως Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, έχουμε ηθική υποχρέωση να τιμούμε και να μην ξεχνούμε ποτέ τους ήρωές μας, που η ζωή, αλλά και ο θάνατός τους, αποτελεί για όλη την κοινωνία παράδειγμα προς μίμηση.

Οχι άλλα δάκρυα για την Ελένη… Στους ήρωες δεν πρέπουν δάκρυα, μόνο τιμή και δόξα.»