MobileΒόλοςΤοπικά

Δραματικές στιγμές έζησε Βολιώτισσα που της επιτέθηκαν αδέσποτα

Δραματικές στιγμές έζησε Βολιώτισσα προχθές το απόγευμα στη Ν. Ιωνία, όταν δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων. Τη γυναίκα που είχε βγει μαζί με το σκυλάκι της για περίπατο στην κυριολεξία «φυγάδευσε» διερχόμενη με δίκυκλο η οποία κινήθηκε απειλητικά εναντίον των σκύλων που είχαν περικυκλώσει το «θύμα» τους, την επιβίβασε στο μηχανάκι και την απομάκρυνε από το σημείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Lidl στη Ν. Ιωνία. Εκείνη την ώρα η γυναίκα επέστρεφε από περίπατο με το σκυλάκι της. Σε απόσταση δέκα μέτρων είδε περίπου 6-7 σκύλους να κυνηγούν ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ζευγάρι και το μικρό παιδί τους.

«Ενστικτωδώς παίρνω το σκυλάκι μου αγκαλιά και προσπαθώ να απομακρυνθώ, αλλά μάταια. Ο αρχηγός της αγέλης όρμηξε επάνω μου και προσπαθούσε να αρπάξει το σκυλάκι μου. Αφού δεν τα κατάφερε σηκώθηκε στα δυο του πόδια και έφερε τα δόντια του στο πρόσωπό μου. Για καλή μου τύχη μια νεαρή κυρία με μηχανάκι έρχεται με φόρα προς το μέρος μου, μπαίνει ανάμεσα σε μένα και τον αρχηγό της αγέλης και μου λέει «ανέβα γρήγορα στο μηχανάκι να φύγουμε», περιγράφει την περιπέτειά της και συνεχίζει: «Φυσικά δεν το πολυσκέφθηκα. Φεύγοντας με ταχύτητα μας κυνηγάει όλη η αγέλη. Καταφέραμε επιτέλους μετά από δέκα μαρτυρικά λεπτά να απομακρυνθούμε αρκετά και να φτάσουμε στο σπίτι μου. Ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω. Σκέφτομαι πόσο πολύ τυχερή στάθηκα και δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν με φυγάδευε άμεσα».

Ξεφορτώνουν αδέσποτα με βαν…

Με αφορμή το συμβάν ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Βόλου για θέματα αδέσποτων, Μιχάλης Τακόπουλος, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων είναι όντως πολύ μεγάλο κι ότι εντείνεται αυτή την περίοδο με τις νέες γενιές αδέσποτων.

Γενιές στους δρόμους που είτε προκύπτουν μέσα από την εγκατάλειψη κουταβιών είτε από παράνομη μετακίνηση αδέσποτων από τον έναν νομό στον άλλο. Στον Δήμο Βόλου παραδόθηκε φωτογραφικό υλικό στο οποίο φαίνονται φορτηγά στον περιφερειακό να εγκαταλείπουν μαζικά αδέσποτα. Ένα από αυτά τα βαν εντοπίστηκε και προέρχεται από άλλον νομό της Θεσσαλίας.

Αρχίζουν έλεγχοι

Οπως εξηγεί ο κ. Τακόπουλος πάντα την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει έξαρση του φαινομένου.

Για τον έλεγχο του προβλήματος των αδέσποτων ο Δήμος πρόκειται να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά στην επέκταση του καταφυγίου που ξεκινά άμεσα μετά την ανάδειξη αναδόχου προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων αδέσποτων τα οποία στειρώνονται, εμβολιάζονται, τσιπάρονται και απελευθερώνονται. Θα υπάρχει μάλιστα και χώρος για κουτάβια.

Η δεύτερη αφορά στην έναρξη ελέγχων στα δεσποζόμενα σε συνεργασία τόσο με την ΕΛ.ΑΣ. όσο και με τη δημοτική αστυνομία. Μάλιστα θα γίνουν και στοχευμένοι έλεγχοι σε ομάδες ανθρώπων που οι υπηρεσίες γνωρίζουν ότι διαθέτουν άνω του ενός ζώα, καθώς όπως εκτιμάται μέσα από ανεπιθύμητες γέννες δεσποζόμενων προκύπτουν οι νέες γενιές αδεσπότων.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ/ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com