Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2025 20:53
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δις ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη στον εργολάβο από τη Μύκονο – Βίαζε τις δίδυμες κόρες του






Ο 50χρονος εργολάβος από τη Μύκονο, πατέρας τεσσάρων παιδιών, κρίθηκε ένοχος για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό των δύο ανήλικων διδύμων κοριτσιών του και καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, αρμόδια για την περιοχή της Μυκόνου. Ακολούθησε εξονυχιστική έρευνα και ιατροδικαστική εξέταση, που επιβεβαίωσε την κακοποίηση. Τα ίδια τα παιδιά, καθώς και η μητέρα τους, επιβεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους τον εφιάλτη που βίωναν επί χρόνια.

Από την ηλικία των 11 ετών

Ο καταδικασθείς βίαζε κατ’ εξακολούθηση και παρά φύσιν τη μία από τις κόρες του από την ηλικία των 11 ετών, για διάστημα τριών ετών, ενώ ανάλογη κακοποίηση είχε υποστεί και η δίδυμη αδελφή της.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για εκδίκηση της συζύγου του. Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν πείστηκε και η απόφαση εκδόθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με καθολική αναγνώριση της ενοχής του.

«Καμία μάνα και κανένα παιδί να μην περάσει αυτό που πέρασε η δική μου οικογένεια»

Η μητέρα των παιδιών, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε:

«Μετά από πολύ λασπολογία, η δικαιοσύνη έλαμψε και ήρθε σαν καταπέλτης να ισοπεδώσει αλλά και να δικαιώσει αυτά τα παιδιά από τα κατάφωρα ψέματα που ελέχθησαν από το ανθρωπόμορφο τέρας και του κοντινού περιβάλλοντός του. Δις ισόβια και 20 χρόνια φυλάκιση. Εύχομαι καμία μάνα και κανένα άλλο παιδί σε αυτόν τον κόσμο να μην περάσει αυτό που πέρασε η δική μου οικογένεια. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη».