1 2
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024 21:41
ΒόλοςΤοπικά

“Δίνει” την Κοκκινάκη για να σωθεί ο Παπαπέτρος – Διαλυτικά φαινόμενα στην ομάδα του


Υπό το βάρος των πιέσεων και των αντιδράσεων ακόμα και συνεργατών του ο Νίκος Παπαπέτρος σύρθηκε σε έμμεση μεν πλην σαφή δημόσια αποδοκιμασία της χυδαίας συμπεριφοράς Κοκκινάκη, η οποία εξύβρισε χυδαία τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολο Ριζόπουλο στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύεται και πάλι την ανεπάρκεια του στο να ηγηθεί της αντιπολίτευσης απέναντι στον Αχιλλέα Μπέο.

Σε δήλωσή του ο  δικηγόρος αναφέρει:

“Η παράταξή μας δεν συμφωνεί και δεν αποδέχεται τη χρήση στον δημόσιο πολιτικό λόγο φράσεων ή χαρακτηρισμών που απάδουν, τόσο προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όσο προς τα πρόσωπα των αιρετών που τον εκφράζουν. Γι’ αυτό και επ’ ουδενί επιδοκιμάζει, και πολύ περισσότερο επιβραβεύει, τέτοιες συμπεριφορές, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, ακόμη και αν φορέας τους είναι σύμβουλος της δικής μας παράταξης.

Τούτο το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, αναφέροντας, επί λέξει, ότι «……Έχουμε υποχρέωση να κατανοήσουμε ότι η στρεβλή πολιτική αντίληψη και πρόκληση δεν αντιμετωπίζεται με φωνές και υπερβολικές αντιδράσεις (αν κάποιοι από μας το έχουν πράξει) Γιατί έτσι αναβαθμίζουμε τους πολιτικά μωρούς, σε πολιτικούς ήρωες, χωρίς να το αξίζουν, και χάνουμε από την τυχόν εκρηκτική αντίδραση, το δίκιο μας…..»

Απόδειξη όλων των παραπάνω, αποτελεί η προσφυγή μας, κάθε φορά που το κρίνουμε αναγκαίο, στα αρμόδια δικαστικά ή πειθαρχικά όργανα για την προστασία της αξιοπρέπειάς μας, η οποία δυστυχώς πλήττεται συστηματικά από στοχευμένες και κατευθυνόμενες πράξεις του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων της παράταξής του. Φυσικά, σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τον συμψηφισμό συμπεριφορών, οι οποίες ουδεμία αξιολογική συσχέτιση ή σύγκριση έχουν με «τραμπουκισμούς» σε βάρος δημοτικών συμβούλων.

Η παράταξή μας καλεί για μία ακόμη φορά, όπως συνεχώς κάνει μέχρι τώρα, τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, ο οποίος έχει εκ του νόμου την ευθύνη του πειθαρχικού ελέγχου των αιρετών δημοτικών αρχόντων, να ασκήσει επιτέλους τα επιβαλλόμενα καθήκοντά του – κάτι που μέχρι τώρα προκλητικά αρνείται να κάνει. Και να τα ασκήσει αντικειμενικά και αμερόληπτα, ακόμη και αν ήθελε κρίνει ότι δημοτική σύμβουλος της παράταξής μας έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Καλεί, επίσης, τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, εάν θεωρεί ότι έχει προσβληθεί απρόκλητα η πολιτική και προσωπική του αξιοπρέπεια, και μπορεί να το αποδείξει, να προσφύγει στους θεσμούς της «αστικής δικαιοσύνης» και να ζητήσει από το «ταξικό κράτος δικαίου» την προστασία της προσωπικότητάς του.

Όσο η τοπική ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει να παραληρεί, «ξεπλένοντας» τον Μπέο και κυνηγώντας «σοσιαλδημοκρατικές μάγισσες», τόσο θα επιβεβαιώνεται ότι το πολιτικό έγκλημα του 2014 δεν ήταν τελικά στιγμιαίο αλλά διαρκές. Κρίμα! Και μόνο η απροκάλυπτη στήριξη που τους προσφέρει το καθεστώς Μπέου στη στοχοποίηση της παράταξής μας είναι αρκετή για να βγάλουν οι συμπολίτες μας τα συμπεράσματά τους. Εμείς δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν άγονο και ανιστόρητο διμέτωπο. Η δική μας δέσμευση και ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία είναι να χτίζουμε κάθε μέρα τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία για τη δημοτική αλλαγή. Τη συμμαχία που θα βάλει τέλος στον κατήφορο της πόλης μας, η οποία επί δέκα χρόνια βυθίζεται στον βούρκο και την ανυποληψία, όταν άλλες πόλεις, με πολύ λιγότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα, μας «κουνάνε το μαντήλι». Σε αυτή τη συμμαχία, όπως επανειλημμένα το έχουμε αποδείξει, έχουν τη δική τους θέση και οι φίλοι του ΚΚΕ, οι οποίοι παρακολουθούν αμήχανοι τον κατήφορο της τοπικής ηγεσίας του.

Τέλος, αναφορικά με το χιλιοειπωμένο παραμύθι του δημάρχου Βόλου, περί της δήθεν ακομμάτιστης υποψηφιότητάς του, αντί άλλου τινός, παραπέμπουμε στις προεκλογικές εικόνες και παρουσίες υπουργών και βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης, αλλά και γνωστών ακροδεξιών αστέρων, οι οποίοι προφανώς απλά έθεταν επί την, κενή πολιτικού περιεχομένου, κεφαλήν αυτού «την δεξιάν του Κυρίου»”