ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse: Ικανοποιημένος και 1 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση

Το 54% θεωρεί θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Novartis είναι σκευωρία
Θετική είναι η πρώτη αξιολόγηση των πολιτών για τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Η θετική αξιολόγηση για τις κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνησης και για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, φαίνεται πως έχει αλλάξει άρδην το κλίμα στην ελληνική κοινωνία, καθώς επανήλθαν η αισιοδοξία και η ελπίδα για το μέλλον.

Σε επίπεδο ποσοστών, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 13,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη μέτρηση της εταιρείας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση είναι στο 3%.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσαν αισιόδοξοι για το παρόν και το μέλλον και ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά, άγγιξε το 64%, ενώ το 54% θεωρούν θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

Οι εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι σε ποσοστό 27% από την κυβέρνηση (16% καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα – 11% καλά όπως περίμενα) ενώ το 40% απαντά άσχημα όπως περίμενα, 19% χειρότερα απ’ ό,τι περίμενα και 14% δεν απαντά.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα έχει πάει άσχημα (37% άσχημα όπως περίμενα – 20% χειρότερα απ’ ό,τι περίμενα) ενώ το 27% καλά (7% καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα – 20% καλά όπως περίμενα). 16% δεν απαντά.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis, to 48% θεωρεί (σίγουρα ναι 28% και μάλλον ναι 20%) ότι υπήρξε διάθεση στοχοποίησης πολιτικών προσώπων, το 21% θεωρεί ότι δεν γνωρίζει και το 31% θεωρεί ότι σίγουρα ή μάλλον δεν υπήρξε.

dimo1
dimo2
dimo3
dimo4

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ