Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 13:52
ΒόλοςΤοπικά

Δήμος Βόλου προς Σύλλογο Παλαιών: Ντροπή να εκμεταλλεύεστε μικροπολιτικά τον ανθρώπινο πόνο


Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου -Παλαιών Βόλου, ενός συλλόγου – σφραγίδα, χωρίς μέλη, που έχει εξελιχθεί σε εργαλείο άσκησης προπαγάνδας, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο βαθιά ριζωμένες είναι στην κοινωνία μας αντιλήψεις και συμπεριφορές όπως ο λαϊκισμός και ο κομματισμός, που τόσο δεινά έχουν προκαλέσει.

Αναμφίβολα η συγκεκριμένη περιοχή επλήγη ιδιαίτερα από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel και οι ζημιές που προκλήθηκαν και μεγάλες είναι και σοβαρές. Από το σημείο αυτό ωστόσο μέχρι να γίνεται λόγος για εγκατάλειψη και αδιαφορία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αποτελεί ντροπή για όσους τολμούν να τον διατυπώνουν.

Από την επομένη κιόλας της απομάκρυνσης της κακοκαιρίας στις 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και την περασμένη Τετάρτη συνεργεία του Δήμου από 14 άτομα με 10 μηχανήματα εργάζονταν επί 15 ώρες ημερησίως για να απομακρύνουν τα νερά και τους τόνους λάσπης και φερτών υλικών που έφερε στους δρόμους της περιοχής το «σπάσιμο» του Κραυσίνδωνα.

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και σήμερα, μετά την απομάκρυνση της λάσπης, έξι υδροφόρες προχωρούν στο πλύσιμο δρόμων και πεζοδρομίων, την ίδια στιγμή που τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ προχωρούν στον καθαρισμό και την διάνοιξη φρεατίων, ενώ υδραυλικοί και μηχανολόγοι πέτυχαν να θέσουν σε λειτουργία το αντλιοστάσιο που είχε υποστεί σοβαρότατες ζημιές.

Τα αδιαμφισβήτητα αυτά στοιχεία κρίνουν και το μέγεθος της αξιοπιστίας του συντάκτη της επιστολής, από την οποία ξεχειλίζει η λάσπη, περισσότερη ίσως από αυτή που σώρευσε ο Daniel. Αλλά ευτυχώς ο κόσμος βλέπει, αξιολογεί και εν τέλει κρίνει όλους μας.

Σε όσους, ελάχιστους, χρησιμοποιούν τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία, μετά από μια βιβλική καταστροφή, για να κάνουν μικροπολιτική έχουμε να τους πούμε τρία πράγματα: Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Και να τους συστήσουμε προσοχή γιατί δεν θα πνιγούν από την κακοκαιρία, αλλά από τα άθλια ψέματα που ξεστομίζουν.