MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Δήμος Βόλου προς Καπούλα: Οι «συναγωνιστές» που θα παίρνατε το Δήμο σε «ξεφωνίζουν», όχι εμείς…

Σε λάθος αποδέκτη απευθύνθηκε η πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ στη Μαγνησία, Νάνσυ Καπούλα, υπογραμμίζει ο Δήμος Βόλου σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντά σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα οικονομικά της πεπραγμένα στη διοίκηση του φορέα.
«Αιχμές και υπαινιγμούς για την οικονομική διαχείριση του ΤΕΕ δεν διατυπώσαμε, ούτε ισχυριστήκαμε, εμείς, αλλά οι «συμμαχητές» και «συναγωνιστές» της, με τους οποίους τον περασμένο Μάιο ήταν έτοιμοι να αλώσουν το Δήμο (με τα γνωστά πια σε όλους σπαρταριστά, ξεκαρδιστικά, αποτελέσματα) και που τώρα την «ξεφωνίζουν» σε κάθε ευκαιρία, είτε δημοσίως, είτε κατ’ ιδίαν» τονίζεται με εμφανή ειρωνεία στην ανακοίνωση του Δήμου.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
“Με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως η πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ στη Μαγνησία, Νάνσυ Καπούλα, διεκδικεί, με τα όσα η ίδια δημοσίως παραθέτει, τον τίτλο του νοικοκυροκόριτσου, φοβούμαστε ωστόσο ότι αν περιμένει να της τον απομείνουμε εμείς έκανε λάθος στον αποδέκτη.
Αιχμές και υπαινιγμούς για την οικονομική διαχείριση του ΤΕΕ δεν διατυπώσαμε, ούτε ισχυριστήκαμε, εμείς, αλλά οι «συμμαχητές» και «συναγωνιστές» της, με τους οποίους τον περασμένο Μάιο ήταν έτοιμοι να αλώσουν το Δήμο (με τα γνωστά πια σε όλους σπαρταριστά, ξεκαρδιστικά, αποτελέσματα) και που τώρα την «ξεφωνίζουν» σε κάθε ευκαιρία, είτε δημοσίως, είτε κατ’ ιδίαν.
Σε κάθε περίπτωση αν επί έξι χρόνια πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ το μόνο που είναι σε θέση να κεράσει τον Δήμαρχο της πόλης είναι μια…καραμέλα δεν είναι και για να επαίρεται. Ας σφιχτεί λίγο ακόμη να κεράσει ένα…λουκουμάκι τον πατέρα της, μήπως και γλυκαθεί και επιστρέψει στην πολιτική δραστηριότητα, από την οποία έχει εξαφανισθεί μετά την εκλογική νίλα του Μαΐου. Η απουσία του είναι αισθητή…”

Η ανακοίνωση Καπούλα

Αναφορικά με τα όσα υπαινίχθηκε στη συνεδρίαση της 23/9/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, περί «χρήσης χρημάτων από κωδικούς του ΤΕΕ για προεκλογικό αγώνα», του απαντώ τα εξής:

– Ο προϋπολογισμός του τοπικού τμήματος για φέτος είναι 10.767 ευρώ (!). Αυτά είναι τα χρήματα που μας απέστειλε το Κεντρικό ΤΕΕ, καθώς από τον κανονισμό λειτουργίας τα περιφερειακά τμήματα δεν διαθέτουν αυτοτελές ταμείο, αλλά χρηματοδοτούνται μέσω κεντρικού προϋπολογισμού.

– Από αυτό το «αστρονομικό» ποσό που έχουμε στη διάθεσή μας για δαπάνες, έχουμε αποταμιευμένα στη Τράπεζα της Ελλάδος, 10.557,75 ευρώ και δεν χρωστάμε σε κανέναν τρίτο ή άλλους οργανισμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΜΒ) ούτε ένα εύρω.

– Προσωπικά ως Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, επί έξι συνεχόμενα έτη δεν έχω ζητήσει ποτέ να μου καλύπτουν καμία δαπάνη κινητού τηλεφώνου ή μετακίνησης για τις ανάγκες του ΤΕΕ.

– Προσκαλούμε τον Δήμαρχο κ. Μπέο και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο να έρθει και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του ΤΕΕ Μαγνησίας, που απολαμβάνει ως περιφερειακό τμήμα μονίμως τα εύσημα της κεντρικής διοίκησης.

– Επιπροσθέτως δεν έχουμε προβεί σε καμία δαπάνη για εκδηλώσεις προβολής, καθώς όλες οι επιστημονικές ημερίδες δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στο ΤΕΕ.

– Το μόνο που ίσως του κακοφανεί του Δημάρχου είναι ότι λόγω της οικονομίας που κάνουμε στα χρήματα του φορέα, δεν θα είμαστε σε θέση να τον κεράσουμε κάτι…, το πολύ – πολύ καμία καραμέλα.

– Όλα τα παραπάνω τα δημοσιοποιούμε δείχνοντας κατανόηση στην άγνοια του οιοσδήποτε. Τους ενημερώνουμε όμως ότι θα ήταν συνετό και νομικά ορθό πρώτα να ρωτούν. Εμείς είμαστε πάντα στη διάθεση τους για πλήρη ενημέρωση.