MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Δήμος Βόλου: Αγώνας να μην φύγει η Ταξιαρχία – Σκληρή επίθεση στα «καρτούνς» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αγώνα με ενότητα και αποφασιστικότητα καλεί τους πολίτες ο Δήμος Βόλου προκειμένου να ανατραπεί ο σχεδιασμός για την μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο «Γεωργούλα», που τελικά πρόκειται να γίνει όπως αποκάλυψε ο υπουργός ο Εθν. Αμυνας.

Παράλληλα με ανακοίνωση γίνεται σφοδρή επίθεση στα «καρτούνς» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που είχαν επιτεθεί σκαιά στο Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και «καμάρωναν» ότι χάρις στις ενέργειες τους η Ταξιαρχία θα παρέμενε στον Βόλο

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δυστυχώς οι επιφυλάξεις και οι φόβοι, παρά την ειλικρινή μας ελπίδα περί του αντιθέτου , επιβεβαιώθηκαν και «πριν αλέκτορα φωνήσαι» ήρθε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Λάρισα να ξεκαθαρίσει ότι η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» θα πραγματοποιηθεί και ότι η προσωρινή αναστολή που δόθηκε δεν αλλάζει κάτι από τον σχεδιασμό του.

Η κυνική, αλλά και λόγω ειλικρίνειας άξια συγχαρητηρίων δήλωση του υπουργού, θα μπορούσε να αποτελέσει άλλη μια αιτία για να «γλεντήσουμε» με την γελοιότητα και την ξεφτίλα των τοπικών κομματικών στελεχών – καρτούνς του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεπάρκεια και αδυναμία των βουλευτών και υφυπουργών του, αν το διακύβευμα δεν ήταν τόσο μεγάλο και σημαντικό για την τοπική μας κοινωνία.

Μόλις πριν λίγες ώρες με ψήφισμά μας, από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζαμε την ανάγκη όλοι οι πολίτες και οι φορείς να παραμείνουν σε εγρήγορση, αφού ήταν περισσότερο από οφθαλμοφανές ότι η προσωρινή αναστολή δεν αποτελούσε παρά ένα πολιτικάντικο ελιγμό για να κερδηθεί χρόνος εν όψει εκλογών.

Σήμερα, και με ξεκαθαρισμένη τη θέση του υπουργού, καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς να παραμείνουν ενωμένοι και με αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της καταστροφικής, για την τοπική μας κοινωνία, αυτής απόφασης, ώστε η Ταξιαρχία να παραμείνει, αφού οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν περί δήθεν ανάγκης μεταφοράς της δεν πείθουν και απορρίπτονται από τους ειδικούς.

ΥΓ. Περιμένουμε, με ενδιαφέρον, την επόμενη ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Για να δούμε αν τα μίκυ μαους αυτά έχουν τερματίσει το παπατζιλκίκι ή έχουν ακόμη περιθώρια.

 

Οι σημερινές δηλώσεις Αποστολάκη εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη στη Λάρισα, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
« Πριν καλά – καλά συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αναστολή της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο, με τις σημερινές του δηλώσεις στη Λάρισα ο Υ.Εθ.Α εκθέτει πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Θυμίζω ότι με άκρως επιθετική ανακοίνωση μόλις την προηγούμενη Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας υποστήριζε ότι η απόφαση αναστολής οφείλεται σε δική τους επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας! Με τις σημερινές δηλώσεις του ο κ. Αποστολάκης αδειάζει όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες της Μαγνησίας και για μία ακόμα φορά τους εκθέτει στην τοπική κοινή γνώμη, δηλώνοντας ότι η μετακίνηση της Ταξιαρχίας θα γίνει, χωρίς μάλιστα να αναφέρει ούτε λέξη για ισοδύναμο που είχε υποσχεθεί στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τοπικών φορέων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στην τελευταία μου ανακοίνωση, μετά την πετυχημένη συγκέντρωση στο Μεταξουργείο, παρά την ανακοίνωση για αναστολή της απόφασης, είχα καλέσει τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του Βόλου σε επαγρύπνηση, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που… άλλα λέει σήμερα και άλλα πράττει αύριο. Πέρασαν μόλις έξι ημέρες για να επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση.
Ο Βόλος δεν αντέχει άλλα χτυπήματα, ας αγωνιστούμε όλοι μαζί. Ας δώσουμε ενωμένοι το μήνυμα και πολύ σύντομα την απάντηση σε όλες τις κάλπες».