Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 12:28
Αθλητικά

Δικό του και αυτό: Χρυσό και πάλι για τον μυθικό Τεντόγλου!


Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.52μ. συνέτριψε τον ανταγωνισμό και πήρε δια περιπάτου το δεύτερο σερί χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο!

Ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά την μέτρια απόδοση στα ημιτελικά του μήκους είχε δηλώσει πως ήξερε τι πρέπει να κάνει στον τελικό. Αυτό έκανε ο Έλληνας και με άλμα στα 8.52μ. ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τα μετάλλια συμπλήρωσαν οι Φίτσαμ-Ντιουκς και Μόντλερ, μετά από τριπλή ισοβαθμία!

Μπορεί το πρώτο του άλμα να ήταν άκυρο, ωστόσο στο δεύτερο ο Έλληνας πατώντας οριακά τη βαλβίδα έκανε άλμα στα 8.23μ. ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση.

Βέβαια, το δεύτερο άλμα δεν καθησύχασε τον Έλληνα με αποτέλεσμα το τρίτο άλμα να είναι κατά δώδεκα εκατοστά καλύτερο (8.35), προσπερνώντας μάλιστα την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Όμως και το 8.35μ. δεν ήταν αρκετό για τον Έλληνα αθλητή, ο οποίος στο τέταρτο άλμα έκανε ρεκόρ αγώνων «πετώντας» στα 8.52μ., κλειδώνοντας παράλληλα και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από την άλλη, οι ανταγωνιστές του Μίλτου Τεντόγλου δεν κατάφεραν ούτε να τον… αγχώσουν, έχοντας επιδόσεις λίγο πάνω από τα οκτώ μέτρα.