1 2
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024 02:21
ΘεσσαλίαΛάρισα

Δίκη για τον Ιανό στη Λάρισα: Η πλειοψηφία των κοινοταρχών κατέθεσαν ότι δεν είχαν προηγηθεί τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα


Συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη η δίκη για τον «Ιανό» στα δικαστήρια Λάρισας και ειδικότερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων με τις καταθέσεις των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων (κοινοτάρχες) που επλήγησαν είτε από πλημμύρες, είτε από κατολισθήσεις, της περιοχής της Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται πως κατηγορίες αντιμετωπίζουν δέκα άτομα, μεταξύ αυτών ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, κ.κ. Βασίλης Τσιάκος, Θεοφάνης Στάθης, καθώς και ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου οι οποίοι κατηγορούνται για πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Η έδρα αναζητεί σήμερα αν υπήρχαν ή όχι πριν τον Ιανό, τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα που θα μείωναν τα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Η πλειοψηφία των προέδρων κατέθεσαν ότι δεν είχαν προηγηθεί τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα και δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί στα ρέματα, τα ποτάμια και τα ρυάκια όπως θα έπρεπε.

Η επόμενη δικάσιμοι είναι την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση του τριμελούς εφετείου στις 12 Ιουλίου, καθώς θα καταθέσουν πραγματογνώμονες που έκαναν αυτοψία στην περιοχή, λίγες μέρες μετά τις καταστροφές από τον Ιανό.

Πηγή: onlarissa.gr