ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκε η πρώην σύντροφος του Λαγού

Με την απολογία της πρώην συντρόφου του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, Νικόλ Μπενέκη, συνεχίστηκαν οι απολογίες για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα επρόκειτο να απολογηθεί για το πλημμέλημα της ψευδορκίας και η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, η οποία όμως δεν προσήλθε, αλλά μέσω του συνηγόρου της υπέβαλε αυτοτελή ισχυρισμό για την εξάλειψη του αξιοποίνου λόγω του νέου ποινικού κώδικα, καθώς καταργήθηκε η επίμαχη πράξη, δηλώντας πως, αν το αίτημα απορριφθεί, εκείνη θα προσέλθει να απολογηθεί.

Η Νικόλ Μπενέκη υποστήριξε ότι οι ομιλίες των βουλευτών «δεν προέτρεπαν σε βία», αλλά και πως όλες οι δράσεις του κόμματος αφορούσαν όλους τους ανθρώπους, και όχι μόνο τους Έλληνες. «Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, σε όλους δώσαμε…» είπε στο δικαστήριο.

Για τη σχέση της με τον Ιωάννη Λαγό, η κατηγορούμενη ανάφερε πως απλώς εκφωνούσε τις ομιλίες που της έγραφε γιατί «ήταν εντολή του ανώτερού μου», ενώ δήλωσε ότι μόνο σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισε Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της επαγγελματικό μέλος, και όχι οπαδό.

«Δεν υπήρξε ποτέ σαν θεσμικό όργανο το “μέτωπο γυναικών”. Ήταν ένας όρος που είχε χρησιμοποιηθεί από τον κ. Μιχαλολιάκο για να δώσουν έμφαση ότι δεν ήταν ένα φαλλοκρατικό ανδροκρατούμενο κόμμα. Ήθελαν να δείξουν ότι υπήρχαν και γυναίκες, εγώ δεν είχα ακούσει να χρησιμοποιείται κάπου ως όργανο» είπε σχετικά με το «γυναικείο τμήμα» της Χρυσής Αυγής, που άρχισε να λειτουργεί το 2011.

Για το μήνυμα που αντάλλαξε με τον Γιάννη Λαγό μετά την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», στα οποία του έγραφε «μπράβο, λατρεία, πάντα χάνω τα καλά», ισχυρίστηκε ότι το έστειλε για να τον συγχαρεί που «ελευθέρωσε τους προσαχθέντες στο αστυνομικό τμήμα».

Κατηγορούμενη: Είχε την πυγμή να τους βγάλει έξω. Θα χαιρόμουν να τον δω να εκτελεί τα χρέη βουλευτή. Αυτό εννοούσα.

Πρόεδρος: Για το «ο άντρακλας μου δέρνει», δεν θα ρωτήσω καν. Ας ρωτήσει κάποιος άλλος!

Εισαγγελέας: Τι εννοούσατε με το «ο Έλληνας και η Ελληνίδα έχουν ιδιαίτερη νοοτροπία και συχνά λέει αντίστοιχες εκφράσεις»

Κατηγορούμενη: Μεταφορικά το είπα. Φυσικά, δεν το εννοούσα όπως ακούγεται. Το είπα με αφορμή το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα, ότι έφυγε νικητής. Αλίμονο αν το έλεγα κυριολεκτικά.

«Για πλάκα» υποστήριξε, στη συνέχεια, ότι έβγαλε τις φωτογραφίες με το υπηρεσιακό όπλο του αδελφού της και την καραμπίνα του, λέγοντας πως «Όλος ο κόσμος το κάνει αυτό… η αδελφή του είμαι. Ήταν πλάκα, έστω μία επιπολαιότητα».

 

 

Πηγή: ethnos.gr