ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεγράφη από τη ΝΔ το στέλεχος που έλεγε «ρίξτε στο Αιγαίο τους πρόσφυγες»

Την οργή της ΝΔ προκάλεσε η ρατσιστική ανάρτηση που έκανε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη, Ιωάννης Σαντετσίδης, με αποτέλεσμα να τον διαγράψει την Πέμπτη η Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Σαντετσίδης έγραψε χαρακτηριστικά στα social media το εξής: «Ρίξτε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο».

Ο Ιωάννη Σαντετσίδη, ο οποίος ήταν και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές και του οποίου η τελευταία ρατσιστική ανάρτηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις: Χαρακτήρισε «μαύρους» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ζητώντας μάλιστα να τους «ρίξουν στο Αιγαίο».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας: «Εννοούμε τους τζιχαντιστές που έρχονται μέσα στις βάρκες και είναι άλλοι αρμόδιοι για να το διευκρινίσουν αυτό. Αυτοί που έρχονται με τα καράβια, ξέρουμε τι είναι; Μέσα σε αυτούς, επειδή δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί γιατί έχει μπει στην Ελλάδα κάθε καρυδιάς καρύδι. Είμαστε εναντίον των συγκεκριμένων που δημιουργούν προβλήματα. Η ανάρτηση δείχνει φωτογραφία, λέει πολλά, με τη Μυρτώ. Εμείς τα έχουμε με αυτούς».

Παρόλα αυτά οι νέες του δηλώσεις δεν έπεισαν τα πειθαρχικά όργανα της ΝΔ που προχώρησαν στην διαγραφή του.

 

 

Πηγή: eleftherostypos