ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Die Welt: Αν είχαμε αύριο εκλογές στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης θα είχε αυτοδυναμία

«Ο νέος σταρ του λαού είναι συντηρητικός», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας Die Welt, η οποία αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πεπατημένη. Στην πραγματικότητα ήταν ένα αουντσάιντερ όταν η Νέα Δημοκρατία αναζητούσε νέο πρόεδρο».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης έκανε την έκπληξη στις εσωκομματικές εκλογές.

«Ο 48χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στην μέχρι σήμερα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε αιφνιδιαστικά στις εσωκομματικές εκλογές και έγινε αμέσως ο αγαπημένος του λαού. Πάει ένας χρόνος από τότε και κερδίζει συνεχώς η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν γίνονταν αύριο εκλογές θα λάμβανε την απόλυτη πλειοψηφία με 156 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 52″, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Η γερμανική εφημερίδα γράφει επίσης:«O κ. Μητσοτάκης “θεωρείται κάποιος ο οποίος έχει παρόμοιες απόψεις με εκείνες των Μέρκελ και Σόϊμπλε”, λέει ο (υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ) κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, διευθυντής της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης “Levy Economics Institute της Νέας Υόρκης”.

Ο Μητσοτάκης χαίρει της εμπιστοσύνης της τρόικα, δηλαδή των δανειστών της Ελλάδας. Μπορεί επομένως να εικάσει κανείς ότι θα διαμορφώσει την οικονομική πολιτική με φιλελεύθερο και συμβατό προς την ΕΕ τρόπο, “αλλά υπάρχουν αντιδράσεις και στο ίδιο του το κόμμα”, πιστεύει ο Δημ. Παπαδημητρίου. Ο Μητσοτάκης, ως κλασσικός φιλελεύθερος έχει υποσχεθεί μείωση των φόρων, δεν είναι όμως σαφές από που θα προέλθουν τα χρήματα».