Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 15:05
ΒόλοςΤοπικά

Διάρρηξη σε μονοκατοικία στη Νέα Ιωνία


Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο μίας επόμενης κινηματογραφικής ταινίας ο τρόπος και το θράσος που επέδειξαν άγνωστοι στη Νέα Ιωνία, προχθές το βράδυ, που διέρρηξαν μονοκατοικία στη Νέα Ιωνία, άρπαξαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας και έγιναν καπνός, με αποτέλεσμα η αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.

Αυτό που ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία είναι ότι οι δράστες- τέσσερις στον αριθμό- στάθμευσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και με το οποίο εξαφανίστηκαν μετά τη διάρρηξη, μπροστά από το σπίτι- στόχο, στο οποίο «χτύπησαν», άρπαξαν τα κοσμήματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο σπίτι εκείνη την ώρα, γύρω στις 21.20 το βράδυ, δεν υπήρχε κανείς. Όμως το φως στην αυλή του σπιτιού ήταν αναμμένο. Μολονότι αυτό υποδήλωνε ότι μέσα στο σπίτι βρίσκονται άνθρωποι, οι δράστες δεν πτοήθηκαν. Παραβίασαν την εξώπορτα και στη συνέχεια την είσοδο της μονοκατοικίας και μπήκαν μέσα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μέσα στο σπίτι δεν πρέπει να έμειναν αρκετή ώρα, γύρω στα πέντε λεπτά. Πιθανολογείται ότι πήγαν κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα και άρχισαν να ψάχνουν. Τα έκαναν όλα «γης μαδιάμ». Το δωμάτιο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Ήταν φανερό ότι έψαχναν για χρήματα και κοσμήματα. Αρπαξαν ό,τι χρυσαφικό υπήρχε και έφυγαν, αλλά δεν πήραν ο,τιδήποτε άλλο.

Δεν έχει γίνει σαφές αν στο σπίτι υπήρχαν χρήματα. Το γεγονός ωστόσο ότι βρήκαν πρόσβαση και έκλεψαν κοσμήματα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είχαν μαζί τους ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού, το οποίο ενεργοποίησαν και μόλις εντόπισαν τον «στόχο» άρπαξαν τα κοσμήματα και εξαφανίστηκαν.

Τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού ήταν άθιχτα.

Στην έξοδό τους από το σπίτι που μόλις είχαν κλέψει οι δράστες φέρεται να έγιναν αντιληπτοί από γείτονα που ειδοποίησε την Αστυνομία, αναφέροντας περίεργες κινήσεις στη μονοκατοικία. Αστυνομικοί που έφτασαν λίγο αργότερα συνάντησαν τον ιδιοκτήτη της οικίας, που μόλις είχε επιστρέψει, διαπιστώνοντας έκπληκτος ότι έχει πέσει θύμα κλοπής.

Ακολούθησε έρευνα σε όλο το σπίτι για αποτυπώματα από τη σήμανση, με την ελπίδα οι δράστες φεύγοντας να έχουν αφήσει πίσω ίχνη, τα οποία θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.