MobileΜαγνησίαΤοπικά

“Δεν υπάρχει ισχυρό κράτος χωρίς ισχυρές υπηρεσίες πληροφοριών”
Έντονη κριτική εξαπέλυσε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ο Χρήστος Μπουκώρος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατά την χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ότι ασκεί στείρα αντιπολίτευση καθώς δεν κατέθεσε καμία ουσιαστική πρόταση σχετικά με το ζήτημα λειτουργίας της Ε.Υ.Π.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Μαγνησίας που δεν άφησε αναπάντητες τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την επιχειρηματολογία του, επεσήμανε τα εξής:

«Επιθετικός, σκληρός, τοξικός λόγος στο Κοινοβούλιο. Ορισμένοι πιστεύουν ότι θα αδράξουν την ευκαιρία που τους δόθηκε ξαφνικά και θα την αξιοποιήσουν πολιτικά. Προσέξτε, όμως, γιατί κάποια άλλη βραδιά κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου on camera μιλούσαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους (NOVARTIS). Πού είναι τώρα αυτοί οι συνάδελφοί σας; Τι αντιμετωπίζουν; Το εδώλιο του κατηγορουμένου του Ειδικού Δικαστηρίου.
Για ζητήματα που δεν έχουν διαλευκανθεί απολύτως απορώ ποιες είναι οι βεβαιότητες που σας οδηγούν σε τέτοια συμπεράσματα, χωρίς καμία λείανση στον λόγο, με κατηγορίες βαρύτατες, χωρίς καμία απόδειξη. Αν αυτό δεν ξεπερνάει τα όρια της συκοφαντίας, τότε πώς ακριβώς μπορεί να χαρακτηριστεί; Δεν νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν. Νιώθουν μόνο την ανάγκη να κατηγορούν επιτιθέμενοι. Και αυτό το λένε σοβαρή πολιτική πρόταση, σοβαρή εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν ενσκήψει και στη χώρα μας και στη γειτονιά μας και στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο. Είναι αυτή συνετή στάση σοβαρής πολιτικής δύναμης;

Είπε η Κυβέρνηση ότι τίποτα δεν έγινε και όλα είναι καλώς καμωμένα; Ασφαλώς όχι! Ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλίες. Πραγματικά, όσοι έπρεπε ανέλαβαν την αντικειμενική πολιτική ευθύνη. Τελικά δεν εισφέρουν τίποτα το καινούργιο οι κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην υπόθεση της ΕΥΠ. Διατυπώνουν κάποιες προτάσεις έτσι, αν θέλετε ως προπέτασμα καπνού, τις οποίες ούτε οι ίδιοι πιστεύουν. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν υπάρχει ισχυρό κράτος χωρίς ισχυρές υπηρεσίες πληροφοριών. Γι’ αυτό θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις όταν βέβαια αυτές είναι διατυπωμένες χωρίς υστεροβουλία, όταν στοχεύουν πραγματικά στη θωράκιση μιας σημαντικής υπηρεσίας, όπως είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία άρνηση για το θέμα αυτό. Το ζήτημα της ΕΥΠ -πέρα από τις πολιτικές εντυπώσεις και τις πολιτικές επιδιώξεις- στη γειτονιά που βρίσκεται αυτή η χώρα, κυρίως, δεν επιτρέπει κυνικούς καιροσκοπισμούς.

Αν η ΕΥΠ σήμερα, που η Milliyet με πρωτοσέλιδο αναγγέλλει ότι 70.000 πρόσφυγες είναι έτοιμοι, τους έχει μεταφέρει η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας στα σύνορα, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, για να εισβάλλουν στη χώρα, αν τώρα, που κάθε μέρα ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του απειλούν ότι θα έρθουν μια «νύχτα», αν τώρα, που η επιθετικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αποδυναμώσουμε, απογυμνώσουμε, συκοφαντήσουμε και εμποδίσουμε τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θα έχουμε προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στην πατρίδα όλοι μας. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε πέρα από την πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος και για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε, να υπερψηφίσουμε το πρώτο βήμα θωράκισης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Και θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, γιατί ακριβώς η Κυβέρνηση έχει κατανοήσει το ζήτημα που ανέκυψε και θα το διορθώσει ουσιαστικά και για πάντα», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com