ΘεσσαλίαΛάρισα

Δεν επιθυμεί την εγκατάσταση άλλων προσφύγων στην περιοχή του ο δήμος Αγιάς – Τι αναφέρει ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Την επιθυμία να μην εγκατασταθούν περισσότεροι πρόσφυγες σε περιοχές του κάνει γνωστή μέσω ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Αγιάς τονίζοντας πως ήδη φιλοξενεί παραπάνω από το 1% των κατοίκων του. Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Θεωρούμε ότι, ως Δήμος οφείλουμε να βοηθήσουμε στην εθνική προσπάθεια για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αγαίου από τον πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί εκεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτό όμως οφείλει να γίνει με τρόπο αναλογικό, όσον αφορά τον αριθμό και την χωροθεσία εγκατάστασης στα όρια του δήμου μας, ώστε να μην διαταραχτούν σε μεγάλο βαθμό οι μικρές τοπικές μας κοινωνίες. Για τον λόγο αυτό, διατιθέμεθα να προβάλουμε και να απαιτήσουμε την προαναγγελθείσα, υπό του κου Πρωθυπουργού αναλογία, δηλαδή “ένας πρόσφυγας/μετανάστης για κάθε 100 κατοίκους του Δήμου “.

Επομένως με δεδομένο ότι ο Δήμος Αγιάς φιλοξενεί ήδη παραπάνω από το 1% των κατοίκων του, δηλώνουμε ότι θα συνταχθούμε με του κατοίκους, στη προσπάθειά τους να εμποδίσουν κάθε αύξηση του ποσοστού αυτού, εφόσον αυτό επιχειρηθεί».