ΒόλοςΤοπικά

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: Όσο πιο ψηλά γίνεται ο στόχος του ΚΚΕ στις εκλογές

«Εμείς συμμετέχουμε σε όλους τους θεσμούς στους οποίους είμαστε απέναντι. Λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά, κάποια πράγματα να ανατραπούν εκ βάθρων, κάποια άλλα πρέπει να ακολουθήσουν άλλη πορεια και να ανατραπούν, όπως πχ λέμε αποδέσμευση από τα ασφυκτικά δεσμά της Ε.Ε. και βεβαίως δεν ταυτίζουμε την Ευρώπη με την Ε.Ε. Άλλο οι λαοί, άλλο οι κυβερνήσεις και τα μονοπωλιακά συμφέροντα τα οποία υπηρετούν» τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του στην παραλία του Βόλου σήμερα το απόγευμα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά τον κ. Κουτσούμπα, η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ήταν μια «κακοστημένη παράσταση με ένα απαράδεκτο σενάριο, που δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό».

Όπως σημείωσε, η προσπάθεια αποπροσανατολισμού επιχειρεί να συγκαλύψει τη σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., όχι μόνο σε στρατηγικά ζητήματα – ΕΕ, ΝΑΤΟ, διεθνείς συμμαχίες -, αλλά και σε συγκεκριμένα μέτρα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει παρών επί της αρχής στο νομοσχέδιο με το οικονομικό πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «γιατί έχει πολλά πράγματα που δεν δίνουν ούτε μισό ευρώ».

Στην ψηφοφορία που θα γίνει κατά άρθρο, «στα άρθρα που θα ανακουφίζουν και στο ελάχιστο, ψηφίζουμε «ναι». Σε άλλα που δεν ανακουφίζουν ή δεν θέλουμε να τα εμποδίσουμε, αλλά διαφωνούμε σε κάποια επιμέρους ζητήματα ψηφίζουμε «παρών» και ψηφίζουμε «κατά» σε κάποια που διαφωνούμε» εξήγησε.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ επισήμανε ότι «λέμε στον λαό «και το 1 ευρώ (η κυβέρνηση) το έδωσε κάτω και από την πίεση αγώνων, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ. Δεν θα πεις κι ευχαριστώ επειδή σου ρήμαξε τη ζωή κι αφού σου πήρε δέκα, σου δίνει ένα». «Να μην πει ευχαριστώ, ούτε να τον ψηφίσει γι’ αυτό που κάνει δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές» ανέφερε.

Όπως τόνισε, εκλογικός στόχος του ΚΚΕ είναι «όσο πιο ψηλά γίνεται».