1 2
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 02:05
ΜαγνησίαΤοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Έκτακτη ενίσχυση στον Δήμο Ρ. Φεραίου για την πλατεία του Στεφανοβικείου 


Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκου, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για υποβολή προτάσεων ένταξης έργων στο πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού. Στην εν λόγω πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 250.000 ευρώ προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για μία έκτακτη χρηματοδότηση σε ένα κοινό με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου έργο, αυτό της αποκατάστασης, αλλά και βελτίωσης της πλατείας του Στεφανοβικείου, το οποίο έχει αρχικό προϋπολογισμό -σύμφωνα με τη σχετική μελέτη- 445.000 ευρώ.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Χάρη στη στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνεχίζεται η χρηματοδότηση προς τους δήμους για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα, δίνοντας, συνάμα, έμφαση και στην ανθεκτικότητα των εν λόγω έργων. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για το έργο της αποκατάστασης, αλλά και βελτίωσης της πλατείας στο Στεφανοβίκειο. Ένα έργο με αρχικό προϋπολογισμό κοντά στις 445.000 ευρώ.

Έτσι, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη έργων πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, με τη συνολική χρηματοδότηση προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ύψους 30 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται και έκτακτη χρηματοδότηση προς το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται, ειδικότερα, για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα στην κεντρική πλατεία του Στεφανοβικείου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της τρέχουσας Κυβέρνησης, και λαμβάνοντας υπόψη και την τελευταία πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, η συνολική έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για έργα αποκατάστασης και πρόληψης από φυσικές καταστροφές ανέρχεται σε 1,52 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη προς την τοπική αυτοδιοίκηση με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».