Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 15:19
ΜαγνησίαΤοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος από Αθήνα: Με έργο και όραμα για τη Μαγνησία του 2030 και την ευημερία όλων


Ομιλία στην Αθήνα, στην κατάμεστη αίθουσα του NJV Athens Plaza, στην πλατεία Συντάγματος, παρέθεσε την Πέμπτη 4 Μαΐου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Την ομιλία προλόγισε το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, καθώς και η Κατερίνα Πατσογιάννη, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και συντονίστρια της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Νικόλαος Κουλοχέρης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός ΓραμματέαςΦυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρος Βαρελίδης, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. ΧριστιάναΚαλογήρου.

Στην ομιλία του, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο στο πεδίο της κρατικής αρωγής, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό έργο στη Μαγνησία και στο όραμά του για την περιοχή. Ακολουθούν σημεία από την ομιλία του:

«Στην τετραετία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε πολλές κρίσεις, αλλά υλοποιήθηκαν και πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις. Η κρατική αρωγή ήταν η μεταρρύθμιση που χαρακτήρισε τη δική μου πορείαΔιαπιστώσαμε ότι το κράτος δεν ενδιαφερόταν για αυτούς που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Έτσι ξεκίνησε μία νέα φιλοσοφία να γίνεται πράξη: να προχωρούμε την αποκατάσταση πιο γρήγορα, να στηρίζουμε άμεσα αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά και με παρουσία στο πεδίο να δίνουμε δίκαια τους πόρους αυτούς. Έτσι διαμορφώθηκε το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, διαμορφώθηκε η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, μία σειρά από μεταρρυθμίσεις.

Ποτέ, όμως, δεν έφυγε η έγνοια μου από τη Μαγνησία. Αν αθροίσουμε -πέραν των τακτικών χρηματοδοτήσεων- τους πόρους που διοχετεύτηκαν στην περιοχή, το ποσό ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ. Από την αρχή είχα κάνει την εξής παραδοχή: η Μαγνησία δεν είχε αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Εμείς δώσαμε έμφαση ως Κυβέρνηση στη Μαγνησία. Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Θεσσαλία το 2030 θα δει κανείς μέσα πολλές αναφορές στον Βόλο και τη Μαγνησία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εντόπισαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και μαζί τα βάλαμε σε μία ράγα ανάπτυξης. 

Στη Μαγνησία η μείωση του ΕΝΦΙΑ έχει φτάσει στο 37%. Την περίοδο 2019-2023, η μείωση αυτή μεταφράζεται σε 60 εκατ. ευρώ, που έμειναν στους λογαριασμούς των νοικοκυριών. Η στήριξη στην περίοδο της πανδημίας ανήλθε σε πάνω από 300 εκατ. ευρώ. Στο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είναι κοντά στα 23 εκατ. ευρώ, ενώ αθροιστικά η ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα στη Μαγνησία προσεγγίζει τα 38 εκατ. ευρώ. Η στήριξη έναντι των φυσικών καταστροφών προς την τοπική αυτοδιοίκηση έχει φτάσει τα 61 εκατ. ευρώ.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την πορεία με έργα και ξεκάθαρη κατεύθυνση: να διαμορφώσουμε συνθήκες ευημερίας για τη Μαγνησία του 2030. Οραματικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να καταστεί η Μαγνησία ένας διαμετακομιστικός κόμβος διεθνούς εμβέλειας. Είναι κάτι που έχω θέσει από την πρώτη στιγμή και που έχει μπει σε πορεία υλοποίησης. Είναι κάτι που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναφερθεί. Αυτή η εξέλιξη θα φέρει επενδύσεις, νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το όραμά μου για τη Μαγνησία του 2030.Έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να το υλοποιήσουμε, διατηρώντας τη Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Έχω την τιμή, λοιπόν, να είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η στήριξή σας είναι πολύτιμη».