Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024 15:51
Αθλητικά

Χωρίς κόσμο ο τελικός του Κυπέλλου!


Για δεύτερη σερί χρονιά ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στον Βόλο.

Η σύσκεψη που έλαβε χώρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας παρουσία όλων των εμπλεκομένων, δεν έβγαλε τελικά “λευκό καπνό” κι από τη στιγμή που το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν πληροί τις προδιαγραφές του νέου αθλητικού νόμου, Παναθηναϊκός και Άρης θα αγωνιστούν σε άδειες κερκίδες.

Οι δύο φιναλίστ και η ΕΠΟ θα λάβουν από 30 προσκλήσεις, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ θα γίνει αίτημα στην κυβέρνηση ώστε οι προσκλήσεις να αυξηθούν στις 300 για κάθε πλευρά.

Έντονα εκνευρισμένος αποχώρησε από τη σύσκεψη ο ισχυρός άνδρας του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «κάποιοι δεν θέλουν να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου με κόσμο».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: 

Σύσκεψη για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου το Σάββατο 25 Μαΐου στις 20:30, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στη σύσκεψη πέραν της ΕΠΟ μετείχαν εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εκπρόσωπος της διοίκησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου και εκπρόσωποι της Cosmote που είναι ο τηλεοπτικός πάροχος της διοργάνωσης.

Από τη σύσκεψη απουσίαζαν, μολονότι προσκλήθηκαν, εκπρόσωποι της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ).

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της απουσίας ειδικών συστημάτων ασφαλείας (κάμερες, τουρνικέ κλπ).

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ζήτησε κάθε ομάδα να διαθέσει από 30 προσκλήσεις, όπως προβλέπει ο νόμος. Παρ’ όλα αυτά, η ΕΠΟ θα ζητήσει ειδική άδεια από τον αρμόδιο υπουργό έτσι ώστε κάθε ομάδα να διαθέσει από 300 προσκλήσεις για την κάλυψη των απολύτως απαραίτητων αναγκών.