Αθλητικά

Μπαλτάκος: «Δεν έκρινε την ουσία η Εφέσεων, δεδομένη η προσφυγή στο CAS»

Ο έγκριτος νομικός στάθηκε στο ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης που αφορά τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, ενώ τόνισε ότι είναι δεδομένη η προσφυγή του Δικεφάλου στο CAS.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Τώρα διαβάζω την απόφαση γιατί είναι αρκετά μεγάλη, το δευτεροβάθμιο όργανο είπε ότι είναι δεσμευτική και φαίνεται ότι και πάλι δεν μπήκε στην ουσία. Δύο πράγματα είναι σίγουρα, ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάει στο CAS και ότι η ποινή θα ισχύσει για φέτος. Εκριναν ότι είναι δεσμευτική η απόφαση και δεν άκουσαν την γνώμη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Επικρατείας ότι η απόφαση δεν θα μπορούσε να ήταν δεσμευτική».

Ενώ πρόσθεσε: «Η βαθμολογία έχει ήδη επικυρωθεί όπως στην κανονική διάρκεια και έχει επιβληθεί η ποινή των 7 βαθμών. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα δικάσει το CAS καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την προσφυγή στο CAS, καθώς θα πρέπει να κριθεί στην ουσία. Δεν γίνεται να μείνει ο ΠΑΟΚ με το στίγμα αυτό. Η απόφαση στο τέλος της αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS. Ο ΠΑΟΚ έκανε ότι μπορούσε στα εγχώρια δικαστήρια».

 

 

Πηγή: Metropolis 95,5