Τοπικά

Bράβευση του Μουσείου της Πόλης του Βόλου από το Μουσείο Μπενάκη

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, βραβεύτηκε από το Μουσείο Μπενάκη το Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Η εκδήλωση είχε στόχο την αναγνώριση της πολιτιστικής προσφοράς του Μουσείου της Πόλης του Βόλου, μέσα από την συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, την έρευνα και την προβολή του πολιτισμού της πόλης του Βόλου, εντός και εκτός της Ελλάδας.

Η επιλογή του Μουσείου της Πόλης του Βόλου, ως τιμώμενου φορέα στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αποδεικνύοντας την αναγνωρισιμότητα και τη δυναμική που απέκτησε στους μόλις 16 μήνες λειτουργίας του. Για την ιστορία, την προσφορά και τις δράσεις του Μουσείου της Πόλης του Βόλου στην τιμητική εκδήλωση του Μουσείου Μπενάκη μίλησαν οι:

Ρίκη Μπουσχότεν, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΙΑΚΑ για το Μουσείο Πόλης, Ιουλία Πεντάζου, Δρ Ιστορικός – ειδικός στις πολυμεσικές εφαρμογές, συν- επιμελήτρια της πρώτης μεγάλης περιοδικής έκθεσης του Μουσείου “Βόλος – Νέα Ιωνία: τόσο μακριά τόσο κοντά” και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Αρχιτέκτων, σκηνοθέτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος “Σχεδιάζοντας το Μουσείο της Πόλης του Βόλου”. Τους ομιλητές προλόγισε ο Olivier Descotes, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη. Η Αίγλη Δημόγλου, Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλης του Βόλου, έκλεισε με την τοποθέτησή της την εκδήλωση και παρέλαβε το βραβείο από το Μουσείο Μπενάκη στο Μουσείο Πόλης του Βόλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη κα Αιμιλία Γερουλάνου, ο πρώην κι επί σειρά ετών Διευθυντής του Άγγελος Δεληβοριάς, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρ. Μπουκώρος, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ κ. Μιχ. Καπουρνιώτης και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κα Κότογλου, εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή, και πολλοί ακόμη που γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μπενάκη.

Ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιος Θεοδώρου δήλωσε σχετικά: “Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η προβολή της ιστορίας μιας περιοχής όπως η Μαγνησία η οποία αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού είναι χρέος μας. Είμαστε μέρος μιας ιστορίας, ενός πολιτισμού που οφείλουμε να διατηρήσουμε αλλά και να προβάλλουμε τόσο για την συγκρότηση του παρόντος όσο και για την δημιουργία διεξόδων για το μέλλον. Στόχος μας μέσω του Μουσείου Πόλης είναι η ανάδειξη της τοπικής κοινωνίας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αλλά και η προβολή της πόλης του Βόλου. Είναι ιδιαίτερη τιμή η βράβευση από το Μουσείο Μπενάκη του Μουσείου μας ως το πρώτο και μοναδικό σύγχρονο μουσείο στην Ελλάδα και μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι”.