1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 21:56
ΒόλοςΤοπικά

Αθώος υπεύθυνος μπαρ για ηχορύπανση


Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 24χρονος προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης του Βόλου (καφέ-μπαρ) που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς προχθές το βράδυ για ηχορύπανση. Ο 24χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι υπάρχει κόφτης στο ηχητικό σύστημα, ωστόσο, παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα στα ηχεία, τα οποία και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

Οι πόρτες του καταστήματος πάντως, που λειτουργεί στη συνοικία των Παλαιών Βόλου, ήταν κλειστές, όταν διενεργήθηκε ο έλεγχος. Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών, πρόταση που έκανε δεκτή το δικαστήριο.

Ο 24χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου, να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας εταιρείας με νόμιμο εκπρόσωπο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, 32 ετών, και εντός αυτού να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία, παίζοντας μουσική. Κατά τη διενεργηθείσα ηχομέτρηση με ειδική ηλεκτρονική συσκευή ηχομέτρου, διαπιστώθηκε η μέγιστη επαναλαμβανόμενη ηχοστάθμη να είναι ογδόντα πέντε (85) db, αντί της μέγιστης επιτρεπόμενης επαναλαμβανομένης ηχοστάθμης των ογδόντα (80) db, κατά παράβαση της Νομοθεσίας.