Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 15:51
ΒόλοςΤοπικά

Αθ. Λιούπης: Κατατέθηκε Τροπολογία για τη διάσωση του Ορφανοτροφείου Βόλου


Υλοποιείται με σημερινή Τροπολογία στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, η δέσμευση που είχε αναλάβει προ δύο περίπου μηνών ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, μετά από συνάντηση με τον Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Λιούπη, για τη διάσωση του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Με νομοθετική ρύθμιση περιλαμβάνονται πλέον και τα νομικά πρόσωπα που δεν έχουν οικονομικό σκοπό στον μηχανισμό Εξωδικαστικής Ρύθμισης Οφειλών. Το ζήτημα αυτό το είχε θέσει ο κ. Λιούπης σε συνάντηση εργασίας με τον κ. Σταϊκούρα προ λίγων μηνών, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ορφανοτροφείο Βόλου. Ένα Ίδρυμα που εδώ και δεκαετίες προσφέρει στέγη, στήριξη και φροντίδα σε ανήλικα παιδιά και το οποίο αντιμετωπίζει σωρευμένα χρέη πολλών ετών, που αδυνατούσε να ρυθμίσει.

Με τη σημερινή νομοθετική παρέμβαση ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Ορφανοτροφείο Βόλου να διευθετήσει τις οφειλές του προς Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία και να λυθεί οριστικά αυτό το σοβαρό θέμα, που απειλούσε την ίδια του την επιβίωση.