MobileΑθλητικά

Αρνητική εξέλιξη με τη μεταγραφή του Τόρρες – Διαβάστε όσα απίστευτα συνέβησαν

Λένε ότι μία μεταγραφή θεωρείται κλεισμένη μόνο όταν πέσουν οι υπογραφές. Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση του Χοακίν Τόρρες. Ο 22χρονος Αργεντίνος όχι μόνο είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Βόλο για τη μεταγραφή του, αλλά μπήκε και στο αεροπλάνο από Αργεντινή με προορισμό την Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «κυανέρυθρους» και να ενσωματωθεί στην ομάδα.

Ωστόσο, ο Χοακίν Τόρρες δεν έφτασε ποτέ στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όπου αποβιβάστηκε ώστε εν συνεχεία να επιβιβαστεί σε άλλο αεροπλάνο με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι Γερμανικές αρχές διαπίστωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Οι Γερμανοί κράτησαν τον Τόρρες (και τον δικηγόρο που τον συνόδευε) για περίπου 10 ώρες χωρίς να του επιτρέψουν να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ελλάδα, μια και θεωρούσαν ότι ο παίκτης μπήκε παράνομα στην Ευρώπη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τον ανάγκασαν να επιστρέψει στην Αργεντινή με την επόμενη πτήση.

Οι άνθρωποι του Βόλο με το που ενημερώθηκαν για όσα συνέβαιναν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Ετσι ο Τόρρες αντί να μπει στο αεροπλάνο για Αθήνα, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Αποτελεί πάντως ερωτηματικό για ποιο λόγο δεν επέτρεψαν οι Γερμανοί στον Τόρρες να μπει στη Γερμανία, από τη στιγμή που ο παίκτης έφυγε χωρίς προβλήματα από την πατρίδα του και κυρίως από τη στιγμή που είχε στα χέρια του όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα για να εργαστεί.

Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι του Βόλου είναι πλέον αναγκασμένοι να στραφούν σε άλλες επιλογές για την κάλυψη της θέσης αυτής.

Επιστολή διαμαρτυρίας στις Γερμανικές Προξενικές Αρχές

Λίγο μετά τα όσα απρόοπτα συνέβησαν στο αεροδρόμιο της Φρανφούρτης με τον Τόρρες, η διοίκηση της ΠΑΕ Βόλος εξέφρασε μέσω επιστολής την έντονη δυσαρέσκεια της προς τις Γερμανικές Προξενικές Αρχές για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά η επιστολή

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας για την στενή γραφειοκρατική αντίληψη με την οποία οι υπηρεσίες σας λειτούργησαν και εξ αιτίας της οποίας υποβλήθηκε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία ο  απο την Αργεντινή προερχόμενος ποδοσφαιριστής Χοακιν Τόρες και ο δικηγόρος του, που μέσω Φρανκφούρτης έρχονταν στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας.

Δοθέντος ότι είχαν όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά και νομιμοποιητικά έγγραφα και επειδή η έλλειψη βίζας σε πολλές αντίστοιχες  περιπτώσεις έχει παραβλεφθεί, εκφράζουμε την πικρία μας για την επίδειξη αυτής της αυστηρότητας που τόσα προβλήματα μας προκαλεί.

Δυστυχώς η στάση σας κατέδειξε μια αρνητική και εχθρική διάθεση απέναντι μας, που δεν δικαιολογείται, καθώς μεταξύ των χώρων μας εδώ και πολλές δεκαετίες επικρατούν συνθήκες ειρήνης, φιλίας, συνεργασίας και κατανόησης. Αντιθέτως η άκαμπτη στάση που επιδείξατε θα μπορούσε να εκληφθεί και ως κατάλοιπο μιας φρικτής εποχής, που όλοι θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ

Γιώργος Σπυριδόπουλος