ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποζημίωση σε φοιτητή για άγριο ξυλοδαρμό του σε μπαρ

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες (03-03-2020) το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, έγινε δεκτή εν μέρει η αγωγή που άσκησε ένας φοιτητής κατά ενός Έλληνα και ενός αλλοδαπού αλλά και κατά μιας ομόρρυθμης εταιρείας που λειτουργεί νυχτερινό κέντρο στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αξιώνοντας να αποζημιωθεί για βλάβες που υπέστη από ξυλοδαρμό του.

Το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει τον Έλληνα και την ομόρρυθμη εταιρεία να καταβάλουν στον ενάγοντα το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ και τον αλλοδαπό το ποσό των 3.000 ευρώ. Το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την απόφαση έχει ως εξής:

Ο φοιτητής μπήκε το βράδυ της 30ης Ιουνίου 2013 σε νυκτερινό κέντρο στην Μεσαιωνική Πόλη, προκειμένου να συναντηθεί με φίλο του. Λίγα λεπτά μετά τη συνάντησή τους, οι δύο κατηγορούμενοι τους ζήτησαν επιτακτικά να αποχωρήσουν από το κέντρο, ισχυριζόμενοι ότι ο ενάγων και ο φίλος του είχαν φερθεί κατά τρόπον ανάρμοστο και προκλητικό σε άλλους θαμώνες.

Εν τέλει, ο φοιτητής και ο φίλος του εξήλθαν βιαίως του κέντρου, όπου και ακολούθησαν έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ αυτών και των δύο πρώτων εναγομένων, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να χάσουν την ψυχραιμία τους και να επιτεθούν στον ενάγοντα, χτυπώντας τον, ο μεν πρώτος εναγόμενος με γροθιά στο πρόσωπο και ειδικότερα στην περιοχή του δεξιού οφθαλμού, ο δε δεύτερος στο πρόσωπο.

Μετά τον τραυματισμό του, ο φοιτητής μετέβη στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ότι, συνεπεία του προαναφερομένου ξυλοδαρμού του, υπέστη “θλαστικό τραύμα του δεξιού κάτω βλεφάρου, διατομή και καταστροφή της αρχιτεκτονικής δομής του κάτω δακρυϊκού σωληναρίου”.

Σημειωτέον δε, ότι και το –πρωτοβάθμιο- Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, με απόφασή του έκρινε ότι ένοχοι για τις σωματικές βλάβες που υπέστη ο ενάγων υπήρξαν οι πρώτος και δεύτερος και καταδίκασε τον πρώτο εξ’ αυτών σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και τον δεύτερο σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.

 

 

Πηγή: dimokratiki.gr

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com