ΒόλοςΤοπικά

«Απόβαση» 1.300 προσκόπων στον Βόλο

Προσκοπική «απόβαση» πραγματοποιείται στον Βόλο με τη συμμετοχή 1.300 περίπου εφήβων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι δίνουν χρώμα, χαμόγελα και νεανικό παλμό στην πόλη.

Οι πολυάριθμοι νεαροί πρόσκοποι κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε γωνιά της πόλης, καθώς συμμετέχουν με κέφι και ενθουσιασμό στην 35η πανελλήνια ανιχνευτική πολιτιστική ενημέρωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο Κυριακή 5 Μαΐου.

Η συνάντηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Βόλο είναι η πολυπληθέστερη στη μέχρι τώρα ιστορία του θεσμού, στρέφοντας το ενδιαφέρον των φίλων του προσκοπισμού στην πόλη των Αργοναυτών.

Μέσω της πανελλήνιας ανιχνευτικής πολιτιστικής ενημέρωσης που ξεκίνησε χθες σε πανηγυρικό κλίμα στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», πολυάριθμοι έφηβοι πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα εκφράζουν το δημιουργικό τους πνεύμα, ενώ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πόλη και τις φυσικές της ομορφιές. Στο πλαίσιο της πανελλήνιας συνάντησης μια κοινότητα ανθρώπων με «ανήσυχο πνεύμα» θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή 3 Μαΐου στις 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου (πρώην Εκθεσιακό – Αθλητικό Κέντρο).

Την 35η πανελλήνια ανιχνευτική πολιτιστική ενημέρωση υποστηρίζουν ο Δήμος Βόλου, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Σύλλογος Αρτοποιών Μαγνησίας.