Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 12:31
ΒόλοςΤοπικά

Απορία ψάλτου βηξ η στάση Παπαπέτρου για Βενέτη – Ο κόσμος της Νίκης απαιτεί εξηγήσεις


Την περίφημη ρήση «απορία ψάλτου βηξ» μας θυμίζει η στάση του λαλίστατου κατά τα λοιπά, Νίκου Παπαπέτρου για τα όσα η έγκυρη εφημερίδα «Απογευματινή» αποκάλυψε για τη διοικητική και επιχειρηματική – εργολαβική δράση του στενού του συνεργάτη Βασίλη Βενέτη.

Και ναι μεν η σπασμωδική αντίδραση Βενέτη, με τις κλασικές απειλές περί μηνύσεων και «θα σας δείξω εγώ» είναι αναμενόμενη, αλλά  από ένα διαπρεπή νομικό, ως αυτοχαρακτηρίζεται, και επίδοξο δήμαρχο περιμένεις να ακούσεις κάτι για την ταμπακιέρα, αν δηλαδή γνώριζε ή όχι για όλα αυτά και τώρα που τα έμαθε τι σκοπεύει να πράξει, και όχι για το αν θεωρεί καλό η κακό άνθρωπο τον Αχιλλέα Μπέο. Η γνώμη του άλλωστε για τον Δήμαρχο Βόλου ελάχιστους, έως και κανένα, ενδιαφέρει.

Αντίθετα είναι πιθανόν να ενδιέφερε την εισαγγελική αρχή, όπου συχνά πυκνά για άλλα θέματα προσφεύγει, όπου θα μπορούσε να συνεισφέρει στοιχεία για την υπόθεση.

Η ουσία είναι πως η Νίκη Βόλου είναι μια ομάδα με μακρά ιστορική διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με σύντομες παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία, και με μια διαχρονικά ταραχώδη και περιπετειώδη διοικητική διαχείριση, με κορυφαία αυτή του γνωστού και μη εξαιρετέου Ανδρέα Πάτση.

Τα τελευταία χρόνια τις τύχες της Νίκης Βόλου, που αγωνίζεται στη superleague 2, με μέτρια παρουσία, ορίζει μια ομάδα παραγόντων, χωρίς ιδιαίτερες διοικητικές και οικονομικές δυνατότητες, αλλά με έντονες, αιφνιδίως, πολιτικές (ενδεχομένως και άλλες)  φιλοδοξίες, με αποτέλεσμα η ομάδα της Προσφυγιάς, για την οποία οι οπαδοί και φίλοι της καμαρώνουν, να έχει γίνει ένα «εργαλείο», ένας πολιορκητικός κριός διεκδίκησης του Δήμου Βόλου.

Τον τελευταίο καιρό στον Βόλο, στις διάφορες πιάτσες, συζητείται έντονα αυτή η ξαφνική εμπλοκή της συγκεκριμένης ομάδας προσώπων με την πολιτική, ιδιαίτερα όταν ακόμη υπάρχουν σκιές και ερωτήματα για τη δράση κάποιων εξ αυτών, όπως ο αντιπρόεδρος της ομάδας Βασίλης Βενέτης, αδελφός του γνωστού γιατρού και αρχηγικού στελέχους της πρωτοεμφανιζόμενης σε εκλογές «Συμμαχίας», και την εμπλοκή του με εργολαβία  στο γήπεδο της ομάδας, ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, παρά το γεγονός ότι προκύπτει καταφανώς σύγκρουση συμφερόντων.

Και τα ερωτήματα επιτείνονται από την ταυτόχρονη παρουσία, από διάφορες θέσεις,  τόσο στην ομάδα της Νίκης όσο και τη «Συμμαχία», του επικεφαλής της, δικηγόρου,  (και της Νίκης)  Νίκου Παπαπέτρου, και της Φωτεινής Κοκκινάκη και Αργύρη Χαδούλη, μελών του ΔΣ της Νίκης και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Συμπτώσεις; Ενδεχομένως…

Σε ότι αφορά τη δράση του Βασίλη Βενέτη τα υπάρχοντα στοιχεία είναι συντριπτικά και  στοιχειοθετούν την άποψη ότι για πολλούς λόγους, ηθικούς, πολιτικούς και ενδεχομένως νομικούς, δεν θα έπρεπε να αναλάβει, με την εταιρεία του, την εκτέλεση του έργου, όντας ο ίδιος στην ουσία ο αναθέτων.