MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Απορία ψάλτου βηξ: Η αντίδραση Καπούλα στις σοβαρές καταγγελίες του Αχ. Μπέου

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της επικεφαλής της «Εξυπνης Πόλης» Νάνσυς Καπούλα περί «δημιουργίας και χρήσης ψεύτικων προφίλ στο Facebook προεκλογικά», αλλά και περί «χρήσης χρημάτων από κωδικούς του ΤΕΕ για τον προεκλογικό της αγώνα» μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καλώντας την αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας να δώσει εξηγήσεις ή αλλιώς να παραιτηθεί.

Τις καταγγελίες, που όπως σημείωσε δεν υιοθετεί, μετέφερε κατά την ενημέρωση του σώματος και με αφορμή την ανάγνωση εγγράφων που κατατέθηκαν στο προεδρείο και αναγνώστηκαν και τα οποία συνθέτουν το χρονικό κρίσης στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου της «Εξυπνης Πόλης» Βασίλη Ζαχείλα από τις 11 Σεπτεμβρίου 2019, το πρακτικό διαγραφής των μελών από την ίδια παράταξη Βασίλη Ζαχείλα και Σόνιας Χαρανά, αλλά και τη σκληρή δήλωση απάντηση της δεύτερης, που στρέφεται εναντίον της επικεφαλής.

Για το θέμα των διαγραφών τον λόγο ζήτησε ο κ. Ζαχείλας επί προσωπικού.«Αυτά που γίνονται σε αυτή την πόλη είναι καραγκιοζιλίκια. Αντί να εξαφανιστεί από τον Βόλο, βγάζει ανακοινώσεις στις εφημερίδες. Εχω οκτώ παγκόσμια στην πλάτη μου, με ξέρει όλος ο Βόλος, δεν έχω ανάγκη από διαφήμιση στις εφημερίδες. Ντροπή της», είπε αναφερόμενος στην κ. Καπούλα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπέος ζήτησε από την κ. Καπούλα να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες που ήρθαν στην επιφάνεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη χρήση ψεύτικων προφίλ και προεκλογικών κονδυλίων. Μέσω του ίδιου ψεύτικου προφίλ που φαίνεται να δημιουργήθηκε προεκλογικά, ο χρήστης φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον του κ. Ζαχείλα και της κ. Χαρανά σχολιάζοντας για το θέμα των διαγραφών τους ότι θα «πάνε να βρούνε τον αρχηγό τους χωρίς να κρύβονται». Κάτω από αυτό το σχόλιο απάντησε η κ. Χαρανά: «Ξέχασες πουλάκι μου να αλλάξεις το ψεύτικο προφίλ, που προεκλογικά είχες δημιουργήσει για τις ανάγκες της παράταξης; Θυμάσαι;».

Για τις καταγγελίες η κ. Καπούλα δεν θέλησε να μιλήσει. Δεν έδωσε απάντηση ούτε στη δήλωση του κ. Ζαχείλα, ούτε στις καταγγελίες που μετέφερε ο δήμαρχος. «Εχεις τη δική σου παράταξη δήμαρχε και πολλά στο κεφάλι σου. Δεν θέλω να σε κουράσω με τα δικά μας.  Σέβομαι και την ηλικία σου», σχολίασε η κ. Καπούλα, προσπαθώντας, προσωρινά πάντως, να ξεφύγει από τη δεινή πολιτικά θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Σκληρές εκφράσεις και υπονοούμενα στο δημοτικό συμβούλιο

Κατά της επικεφαλής τη παράταξης «Βόλος – Έξυπνη Πόλη», κ. Νάνσυς Καπούλα στράφηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Βασίλης Ζαχείλας,όσο και η κ. Σόνια Χαρανά, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μετά την ανάγνωση του πρακτικού της παράταξης, σύμφωνα με το οποίο διαγράφονται.

Το προεδρείο ανέγνωσε αρχικά, την από 11 Σεπτεμβρίου δήλωση του κ. Ζαχείλα, ο οποίος αναφέρει ότι «για λόγους που αφορούν στην αντίληψή μου για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και το ρόλο ενός εκάστοτε δημοτικού συμβούλου σας καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου. Εφεξής θα λειτουργώ χωρίς παραταξιακά κριτήρια και η γνώμη μου θα γίνεται με γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης».

Στη συνέχεια αναγνώστηκε το πρακτικό του συνδυασμού «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ χθες Κυριακή και σύμφωνα με το οποίο διαγράφονται οι κ.κ. Σόνια Χαρανά και Βασίλης Ζαχείλας από τον συνδυασμό και στη συνέχεια, η δήλωση της κ. Σόνιας Χαρανά που αναφέρει ότι «Ως επαγγελματίας και όχι ως επιστημόνισσα με ντοκτορά σε μεθοδεύσεις και ίντριγκες που θυμίζουν Βυζάντιο, δηλώνω ότι έχω φτωχή κληρονομιά σε τέτοιες ανήθικες πρακτικές, που είναι ξέχωρες από την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία μου. Ως άνθρωπος της αγοράς, ό,τι έχω να πω το λέω ανοικτά κοιτώντας στα μάτια τους συνδημότες μου. Από αυτούς ζήτησα άλλωστε και την ψήφο τους τον περασμένο Μάιο, όπου σεβόμενη την επιλογή του κόμματος εκτέθηκα μαζί με τους συνυποψηφίους μου σ’ έναν αγώνα, που από την αρχή φαινόταν χαμένος.

Για τα αίτια της συντριβής της «Έξυπνης Πόλης», τέσσερις μήνες μετά, δεν υπήρξε καμία αξιολόγηση. Μία ενδοσκόπηση ωστόσο από την πλευρά της επικεφαλής δεν θα έβλαπτε. Ίσως και να την βοηθούσε έτσι ώστε να μην ψάχνει εναγωνίως όλο αυτό το χρονικό διάστημα εξιλαστήρια θύματα, κατασκευάζοντας ιστορίες με δράκους. Και επειδή το ποσοστό της συντριβής μας είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί να αναλωνόμαστε άλλο σε ιστορίες για αγρίους, αλλά να σεβαστούμε επιτέλους τους 10.000 περίπου ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, επιλέγω να σταματήσω εδώ, με την δήλωση αυτή, από την πλευρά μου, αυτόν τον κατήφορο.

Ο λαός του Βόλου μίλησε τον Μάιο και δυστυχώς μιλάει ακόμη. Κα Καπούλα καληνύχτα σας!»

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com