Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 11:06
ΒόλοςΤοπικά

«Απομακρύνετε τους όγκους, θα πνιγούμε!» – Εκκληση Αχιλλέα Μπέου σε Αγοραστό και Κολυνδρίνη για Κραυσίδωνα και Ξηριά


Την ενίσχυση των συνεργείων για την επίσπευση των εργασιών άμεσης απομάκρυνσης των «βουνών» από φερτές ύλες που συσσωρεύονται στις κοίτες του Κραυσίνδωνα και του Ξηριά, ζήτησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Προέχουν τα έργα κι όχι τα λόγια. Ούτε είναι ώρα απόδοσης ευθυνών», το σαφές μήνυμα που έστειλε για τις εργασίες που επείγουν δεδομένων προγνωστικών για τον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας που κάνουν λόγο για νέο… Daniel.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί, στο γραφείο του στο δημαρχείο, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ο Κραυσίνδωνας, 17 ημέρες μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη.

Ολόκληρα βουνά από λάσπη, κλαδιά και κορμούς δέντρων και άλλες φερτές ύλες συσσωρεύονται σε σημεία του Κραυσίνδωνα αλλά και του Ξηριά, χωρίς να απομακρύνονται από την κοίτη των δύο χειμάρρων.

«Τα φερτά υλικά είναι στους 30- 50 πόντους κάτω από το ύψος των δρόμων. Κάνω τον σταυρό μου να βγουν λάθος οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την Τρίτη και την Τετάρτη, διότι με την υπάρχουσα κατάσταση θα πνιγεί ξανά η πόλη.

Ζήτησα από τον κ. Αγοραστό και την κ. Κολυνδρίνη να ενισχύσουν τα συνεργεία και να απομακρύνουν τους όγκους γιατί θα θρηνήσουμε θύματα», το καμπανάκι που χτύπησε προς την Περιφέρεια, στην ευθύνη της οποίας ανήκει η αποκατάσταση των χειμάρρων της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο και μετά από επικοινωνία που είχε με μετεωρολόγους, ενημερώθηκε για επιδείνωση του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα. «Οι μετεωρολόγοι εξετάζουν τέσσερα μοντέλα πρόγνωσης του καιρού. Τα δύο δείχνουν… Να βάλει ο Θεός το χέρι του. Τα άλλα δύο μιλούν για ψιχάλες. Αλλά πλέον το έδαφος δεν μπορεί να αντέξει ούτε μία σταγόνα νερού», είπε.

Χαρακτηριστικά επικαλέστηκε λιμνάζοντα νερά στην οδό Μαρίνου Αντύπα στις Αλυκές, όπου μολονότι έγινε άντληση από την πυροσβεστική δύο φορές, το έδαφος συνέχιζε να «ξερνάει» νερό. «Ακόμη και μία ψιχάλα είναι πλέον επικίνδυνη. Τόσο πολύ ήταν το νερό που έπεσε και το έδαφος δεν αντέχει άλλο», είπε.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να ενημερώσει έγκαιρα τους δημότες για τις καιρικές προγνώσεις και τους ζήτησε να συνεργαστούν. «Μέτρα πρόληψης δεν μπορούν να ληφθούν. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή, η ασφάλεια των πολιτών. Τις ζημιές θα τις αποκαταστήσουμε. Είμαστε για τα δύσκολα. Θα κερδίσουμε και αυτόν τον αγώνα», είπε και ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.