Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 14:55
ΒόλοςΤοπικά

Απολογείται σήμερα ο Βολιώτης γιατρός για τα «μαντζούνια» και τον θάνατο 60χρονης


Σήμερα αναμένεται να περάσει την είσοδο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ο ιδιώτης γιατρός, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία Βόλου, μετά την καταγγελία που έκανε ο σύζυγος 60χρονης, που κατέληξε από κορωνοϊό.

Η επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η εισαγγελία Βόλου ερευνά τις καταγγελίες που έκανε  ο σύζυγος της 60χρονης που νόσησε από κορωνοϊό και κατέληξε καθώς ακολουθούσε τις συμβουλές του γιατρού ο οποίος της συνέστησε να λάβει ένα κοκτέιλ αντιβίωσης, βιταμινών, ασπιρίνης και σταγόνων και να μη μεταβεί στο νοσοκομείο ενώ φέρεται να ήταν εναντίον των εμβολίων.

Επίσης, ερευνάται αν υπάρχουν και άλλοι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ακολουθώντας και εκείνοι τις συμβουλές του συγκεκριμένου γιατρού καθώς και το αν υπήρξε αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος σε περίπτωση που βρισκόταν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού του. Τέλος, ερευνάται αν διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις και αν διέγειρε σε ανυπακοή τους πολίτες μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλεί κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δημόσια υγεία.

Οι συνήγοροι του 72χρονου γιατρού, ο οποίος φέρεται να έδινε ένα κοκτέιλφαρμάκων ως συνταγή για τον κορωνοϊό αποτρέποντας τους ασθενείς να πάνε στο νοσοκομείο, πέρασαν το κατώφλι του μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας την προηγούμενη Τετάρτη και ζήτησαν προθεσμία για την απολογία του πελάτη τους ενώ έλαβαν και αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου ο παθολόγος να καταθέσει για τις εις βάρος του καταγγελίες.

Για τη δράση του αρνητή γιατρού, ο οποίος φέρεται ότι έδινε σε χειρόγραφα αγωγή κατά του Covid-19, η οποία ήταν στην ουσία ένα «κοκτέιλ» αντιβίωσης, βιταμινών, σταγόνων και ασπιρίνης, έχει κατατεθεί έγγραφη καταγγελία του συζύγου της αδικοχαμένης γυναίκας στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.