1 2
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024 12:55
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη για το τρενάκι του τρόμου: Άδειασε σε 30 δευτερόλεπτα το νερό – Δεν ήταν η πρώτη φορά που χάλασε


Σε νέες αποκαλύψεις για το ατύχημα στο Allou Fan Park, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τέσσαρων νεαρών παιδιών, προχώρησε η εκπομπή LIVE NEWS.

Υπήρξε μείωση του νερού με αποτέλεσμα το τρενάκι στο λούνα παρκ Allou Fan Park να μη λειτουργεί σωστά και να τραυματιστούν τα παιδιά, όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης στο «Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Από την έρευνα και τις πληροφορίες των αστυνομικών φαίνεται να προκύπτει ότι «υπάρχει πρόβλημα σε μία από τις δύο αντλίες που τροφοδοτούν με νερό το παιχνίδι, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το άδειασμα του νερού σε 30 δευτερόπλεπτα» σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Ετσι, το βαγονέτο, χωρίς την ύπαρξη του νερού που θα μείωνε την ταχύτητά του, μπήκε στην στροφή με τη μέγιστη ταχύτητα με αποτέλεσμα τα παιδιά να εκφεσδονιστούν. Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος του κινδύνου που διέτρεξαν τα παιδιά, αρκεί να αναφερθεί ότι το βαγονέτο κατεβαίνει από την κατηφόρα με περίπου 40 km/h και λόγω της τρίβης με το νερό η ταχύτητά του μειώνεται στα 7 km/h πριν μπει στη στροφή, κάτι που αυτή τη φορά δεν συνέβη.

Γιατί δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας;

Κρίσιμο ερώτημα που τίθεται σχετίζεται και τα συστήματα ασφαλείας, που δεν φαίνεται να λειτούργησαν τουλάχιστον έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε να αποτραπεί το ατύχημα.

Και συνεχίζει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Η βλάβη στην αντλία, έχει σαν αποτέλεσμα την τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων, το βασικό ερώτημα εδώ είναι λοιπόν, και οι αισθητήρες αυτοί είχαν μπλακ-ουτ, δούλεψαν τελικά; Εάν δούλεψαν οι αισθητήρες δούλεψαν και δεν τους άκουσε κανείς;». Επιπλέον τίθεται το ερώτημα και να ακούγονταν οι αισθητήρες μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, είναι επαρκής χρόνος για να αντιδράσει ο χειριστής του παιχνιδιού;

Και ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι ότι στην διάρκεια των ερευνών ζητήθηκε απο τους υπεύθυνους να παραδώσουν το βιβλίο συντηρήσεως, με αυτούς να απαντούν ότι δεν υπάρχει αλλά αυτό που υπάρχει είναι ηλεκτρονική καταγραφή αρχείου συντήρησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακομά σαφής εικόνα τι περιέχει το στικ για το επίμαχο παιχνίδι.

Σχετικά με τις καταγραφές του βιντεοληπτικού υλικού, αμφισβητείται επίσης, το επιχείρημα της εταιρείας ότι έχει λήξει η σύμβαση με το φωτογράφο που τραβάει τις φωτογραφίες.