MobileΑθλητικά

Από τις 27 Ιουλίου η καρδιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει στον Βόλο

Το περασμένο έτος, το κεντρικό γραφείο της FIBA συνεδρίασε στην Ισλανδία και αποφάσισε να αναθέσει για μία ακόμη φορά, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του 2019 στον ΒόλοΗ πρώτη διοργάνωση που είχε ανατεθεί στην πόλη, ήταν το 2015, όταν η Ελλάδα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου με τους γεννημένους έως το 1997 αθλητές. Στη φετινή διοργάνωση θα αγωνιστεί η γενιά του 2001 που θα διεκδικήσει το τρόπαιο με τη συμμετοχή του βολιώτικου κοινού, το οποίο την περασμένη φορά είχε αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή του στην Εθνική Ομάδα.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 16 Εθνικές Ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τις: Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία, Λετονία, Ολλανδία, Φινλανδία, Κροατία και Ισπανία.

Εκτός των αθλητών και των τεχνικών των ομάδων, στην πόλη θα φιλοξενηθεί και πολυπληθές κοινό από τις συμμετέχουσες χώρες αποτελούμενο από οικογένειες και υποστηρικτές των παικτών και των ομάδων.

Η διοργάνωση πέραν της οικονομικής διάστασης με τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα από τη δεκαήμερη και πλέον παραμονή των ομάδων στην πόλη, αποτελεί και μία δυναμική ευκαιρία προβολής του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα καλύπτεται και τηλεοπτικά από τη FIBA και τις συμμετέχουσες χώρες, μέσω των σταθμών της ΕΡΤ, τηςCosmote και του Eurosport.

Από πλευράς Δήμου Βόλου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει κριθεί ως ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και με Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη δρομολογηθεί η προετοιμασία της διοργάνωσης, η οποία κατά κύριο λόγο θα υλοποιηθεί από την σχετική Οργανωτική Επιτροπή που συστάθηκε κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και στη συνέχεια με ανάλογη Απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βλιώρας. Έργο της, αποτελεί η αρτιότερη προετοιμασία της οργάνωσης και διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων και η λειτουργία της στοχεύει στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που επιβάλλονται για την υλοποίηση μίας ακόμη επιτυχούς κορυφαίας διεθνούς διοργάνωσης με έγκαιρη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν τις συνθήκες διεξαγωγής της.

Εθελοντισμός

Η επιτυχία του συνόλου των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Βόλου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Εθελοντισμό, στους συμπολίτες που υποστηρίζουν τις διοργανώσεις, είτε ως μέλη συλλόγων και φορέων, είτε ως δημότες που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Βόλου στο να πρωταγωνιστεί η πόλη στην ανάθεση διεθνών αθλητικών γεγονότων από τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων.

Για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U18 του Ιουλίου του 2019, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί η συμμετοχή περισσότερων από 80 εθελοντών, οι οποίοι θα ασχοληθούν σε δραστηριότητες όπως: Συνοδεία Ομάδων – Αποστολών, Διακίνηση Επισήμων, Μετάφραση – Διερμηνεία, Εξυπηρέτηση Θεατών, Ασφάλεια Εγκαταστάσεων, Ιατρικές Υπηρεσίες, Επικοινωνία, Πληροφορική, Τελετές, Τουρισμός – Φιλοξενία.

Για ενημέρωση και δήλωση συμμετοχών Εθελοντών, θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 ειδικό γραφείο, στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς (Γ. Δήμου με Μεταμορφώσεως), καθημερινά από τις 10.00π.μ. έως τις 13.00μ.μ. και με τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 58020 (και κιν. 6973440730 Παπαρρίζος Παναγιώτης – Υπεύθυνος Εθελοντισμού), email:ppaparrizos5@gmail.com

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com