1 2
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024 01:27
Αθλητικά

Απίστευτος ο Καραλής στη Ρώμη: «Ασημένιος» στην Ευρώπη με ατομικό ρεκόρ στα 5,87μ!


Μάγκικο μετάλλιο για τον «Fly Manolo» στη Ρώμη! Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε έναν απίστευτο αγώνα και πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και το τρίτο σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη Ρώμη με άλμα στα 5,87μ. Η επίδοση αυτή αποτέλει ατομικό ρεκόρ, αφού ξεπέρασε το δικό του 5.86μ. που είχε στο κλειστό.

Ο Καραλής αποφάσισε να αφήσει τα 5,35μ. και να ξεκινήσει τις προσπάθειές του στον τελικό από τα 5,50μ., το οποίο πέρασε με την πρώτη. Ο Καραλής συνέχισε ακάθεκτος, περνώντας και τα 5,65μ. για το 2/2.

Με 11 αθλητές να συνεχίζουν ο πήχης ανέβηκε στα 5,75μ., όπου και εκεί ο Καραλής πέρασε με επιτυχία απευθείας δείχνοντας τρομερή φόρμα. Στη συνέχεια, ο «Μανόλο» έκανε λάθος τη στιγμή που πήγε να αφήσει το κοντάρι με συνέπεια να ρίξει τον πήχη που έχει τοποθετηθεί στα 5,82μ., όμως στη δεύτερη προσπάθεια τα πέρασε, μένοντας στο κυνήγι των μεταλλίων.

Με πέντε αθλητές συνεχίστηκε 5,87μ., ένα ύψος που ο Μανόλο δεν είχε περάσει ποτέ στην καριέρα του, καθώς είχε ρεκόρ 5.86μ από τον κλειστό, αλλά το έκανε στην Ρώμη! Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πέρασε απλά τα 5,87μ., αλλά έκανε και ατομικό ρεκόρ, περνώντας στην πρώτη θέση.