ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω αμερικανικής πρεσβείας: Ναι, ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού Τραμπ-Μητσοτάκη

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα επιβεβαιώνει το ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόλαντ Τράμπ.

Η επιβεβαίωση του ραντεβού Τραμπ-Μητσοτάκη από την αμερικανική πρεσβεία

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με την αμερικανική πρεσβεία και η επίσημη απάντηση που έλαβε ήταν πως η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν προγραμματισμένη:

«Είχε προγραμματιστεί μια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και του πρωθυπουργού Μητσοτάκη για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, λόγω περιορισμών στο πρόγραμμα, η συνάντηση τελικά ακυρώθηκε.Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν μια μακρά, ισχυρή και πολύπλευρη εταιρική σχέση. Ο επικείμενος στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας στην Αθήνα υπογραμμίζει την κοινή μας δέσμευση για την εμβάθυνση της συνεργασίας».
Το ραντεβού δεν κατέστη δυνατόν να γίνει λόγω των δραματικών εξελίξεων στην εσωτερική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, μετά την απόφαση των Δημοκρατικών να ξεκινήσουν έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ.

Σημειώνεται ότι το ραντεβού έγινε μείζον θέμα στην αντιπολιτευτική ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Κουμουνδούρου να αμφισβητεί ότι υπήρχε τέτοιο ραντεβού.

Σε ανακοίνωσή του, χθες το βράδυ, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε:
«Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση;

Υπήρχε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;

Η συνάντηση ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε και θα προγραμματισθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη;».

Το ρεπορτάζ της «Αυγής»

Η «Αυγή» κάνει μεγάλο θέμα την ακύρωση της συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπήρχε ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση. Επικαλείται μάλιστα ανάρτηση του δημοσιογράφου Αποστόλη Ζουπανιώτη:

«Νέα διάσταση έχει πάρει η ακύρωση σύμφωνα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη της “προγραμματισμένης” συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο εκδότης εφημερίδας και ανταποκριτής της “Καθημερινής” Κύπρου στις ΗΠΑ, Αποστόλης Ζουπανιώτης. μιλά για συνάντηση που “δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένη”».

Ο κ. Ζουπανιώτης, όντας διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, αναφέρει πως καμία συνάντηση δεν ακυρώθηκε, γιατί πολύ απλά δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένη.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία συνάντηση του προέδρου Τραμπ που ήταν στο πρόγραμμά του δεν ακυρώθηκε. Αν ακυρώθηκαν άλλες που ήταν εκτός προγράμματος και θα γίνονταν στο περιθώριο της δεξίωσης, δεν το λέει ο Λευκός Οίκος».

Το ρεπορτάζ της Αυγής για την συνάντηση Μητσοτάκη- Τράμπ