1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 21:10
ΜαγνησίαΤοπικά

Απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλες τις ακτές της Μαγνησίας

Καταστροφές από το πλημμυρικό φαινόμενο που προκάλεσε η κακοκαιρία "Daniel" στην Μηλίνα Πηλίου, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε όλες τις ακτές της Μαγνησίας με εξαίρεση αυτές των Βορείων Σποράδων, αποφάσισε λόγω των πρόσφατων πλημμυρών, η Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση:

H Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας, βάσει του άρθρου 8 της με αριθμό Η.Π.8600/416/Ε103/23-2-2009 ΚΥΑ (ΦΕΚ.Β’/356/26-2-2009) «Ποιότητα και μέτρα διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της οδηγίας 2006/7/ΕΚ «σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης … », στο πλαίσιο των διαχειριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστάσεων που προέκυψαν μετά από τις πρόσφατες πλημμύρες, ανακοινώνει ότι:

Εφαρμόζεται προσωρινή απαγόρευση της κολύμβησης σε όλες τις ακτές κολύμβησης των Π. Ε. Λάρισας και Μαγνησίας (με εξαίρεση τις ακτές των Βορείων Σποράδων), λόγω της αδυναμίας πραγματοποίησης δειγματοληψιών για την εξακρίβωση της καταλληλότητας των υδάτων για κολύμβηση στις ακτές του δικτύου. Έως ότου υπάρξει η δυνατότητα εργαστηριακής επιβεβαίωσης της ποιότητας των υδάτων των ακτών για κολύμβηση, συνιστάται η αποφυγή της κολύμβησης στις ακτές των Π. Ε. Λάρισας και Μαγνησίας.  Οι ακτές των Βορείων Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος) εξαιρούνται της απαγόρευσης κολύμβησης.