Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:51
Κόσμος

Αντνάν Οκτάρ: Κάθειρξη 1000 ετών για Τούρκο «ηγέτη sex cult» που κήρυττε περιτριγυρισμένος από «γατούλες»

«Η καρδιά μου ξεχειλίζει από αγάπη για τις γυναίκες» είχε δηλώσει ο Οκτάρ στη δίκη, παραδεχόμενος ότι στη ζωή του είχε σχεδόν 1.000 φιλενάδες – «Αστικός μύθος» τα περί σεξουαλικής αίρεσης για τον ίδιο





Σε κάθειρξη άνω των 1000 ετών καταδίκασε ένα τουρκικό δικαστήριο τον μουσουλμάνο τηλε-ιεροκήρυκα Αντνάν Οκτάρ, ο οποίος καταδικάστηκε για σωρεία σεξουαλικών και άλλων εγκλημάτων.

Σύμφωνα με την Guardian, ο Αντνάν Οκτάρ κήρυττε Δημιουργισμό και συντηρητικές αξίες, την ώρα που γύρω του στο στούντιο χόρευαν ανάλαφρα ντυμένες γυναίκες, πολλές εκ των οποίων έδειχναν να έχουν υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις. Ο ίδιος μάλιστα αποκαλούσε τις εν λόγω γυναίκες «γατούλες» του,  σύμφωνα με την Daily Mail.

 

Ο γενειοφόρος 64χρονος είχε συλληφθεί το 2018 μαζί με περισσότερους από 200 άλλους υπόπτους, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε για τον οργανισμό του η υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο Οκτάρ καταδικάστηκε όχι μόνο για απάτη και απόπειρα πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπείας, αλλά και για σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποίηση ανηλίκων, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο NTV.

oktar-2

To δικαστήριο καταδίκασε επίσης δυο στελέχη του οργανισμού του Οκτάρ, τον Ταρκάν Γιαβάς και τον Οκτάρ Μπαμπουνά, σε κάθειρξη 211 και 186 ετών αντίστοιχα.

Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι o Οκτάρ βρέθηκε επίσης ένοχος για παροχή βοήθειας στο κίνημα με επικεφαλής τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί υπεύθυνο για την οργάνωση της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Ο ίδιος ο Οκτάρ έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Γκιουλέν, και έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν «αστικό μύθο» την ύπαρξη σεξουαλικής αίρεσης υπό την ηγεσία του.

Στο πλαίσιο της έρευνας γύρω από τη δράση του Οκτάρ, ασκήθηκε δίωξη σε περίπου 236 άτομα, 78 από τα οποία παρέμειναν υπό κράτηση μέχρι την διεξαγωγή της δίκης. Η πλειοψηφία των υπόπτων δήλωναν αθώοι μέχρι την πρώτη ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, τον Σεπτέμβριο του 2019.  Κατά τη διάρκεια της δίκης, που παρακολουθούσαν στενά τα τουρκικά media για μήνες, στο δικαστήριο ακούστηκαν σοκαριστικές λεπτομέρεις και ανατριχιαστικές περιγραφές για σεξουαλικά εγκλήματα.

oktar-3

Ο Οκτάρ παραδέχτηκε στον δικαστή τον Δεκέμβρη ότι είχε περίπου 1.000 φιλενάδες. «Η καρδιά μου ξεχειλίζει από αγάπη για τις γυναίκες. Η αγάπη είναι στην ανθρώπινη φύση, είναι στη φύση ενός μουσουλμάνου», είχε σημειώσει ο ίδιος στο δικαστήριο μερικούς μήνες νωρίτερα. Σε μια άλλη περίσταση είχε καυχηθεί για τις αντοχές του στο σεξ, σημειώνοντας ότι είναι ασυνήθιστα υψηλές.

Ο Οκτάρ βρέθηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 1990, ως ηγέτης σέκτας που είχε εμπλακεί σε πολλά σεξουαλικά σκάνδαλα. Το online κανάλι του A9 ξεκίνησε να εκπέμπει το 2011, αποσπώντας μαζικές επικρίσεις και καταδίκες από θρησκευτικούς ηγέτες στην Τουρκία. Το κανάλι, που δεχόταν βροχή τα πρόστιμα από την RTUK, την αρχή εποπτείας των media στη Τουρκία, έκλεισε τελικά στον απόηχο της αστυνομικής επιχείρησης που οδήγησε στην διάλυση του οργανισμού του Oktar.

oktar-4

Μία από τις γυναίκες στη δίκη, που αναφέρεται από την Guardian μόνο με τα αρχικά του ονόματός της, CC, είπε στο δικαστήριο ότι ο Οκτάρ κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ επανάληψη την ίδια και άλλες γυναίκες. Ορισμένες από τις γυναίκες που βιάζονταν εξαναγκάζονταν να λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια, εξήγησε η CC στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι η ίδια είχε μπει στην «αίρεση» όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Ερωτηθείς για τα 69.000 αντισυλληπτικά χάπια που είχαν βρεθεί στο σπίτι του από την αστυνομία, ο Οκτάρ υποστήριξε ότι χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων και διαταραχών του γυνακείου κύκλου.

Οι τουρκικές Αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στη βίλα του Οκτάρ (την οποία χρησιμοποιούσε και ως στούντιο) στην Κωνσταντινούπολη και είχαν κατάσχει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία το 2018.  Ο Οκτάρ απορρίπτει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου και έχει γράψει ένα βιβλίο 770 σελίδων με τίτλο «Ο Άτλας της Δημιουργίας» με το ψευδώνυμο Χαρούν Γιαχιά.

Mε πληροφορίες από Guardian, Daily Mail