ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων για λιμενικούς: «Πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια;»

Με άκρως αιχμηρό τρόπο σχολίασε την επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια, κατά την οποία δέχθηκαν επίθεση από 50 κουκουλοφόρους, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας.

«Που πας ρε Καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας» ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραία φαινεόμενα».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια (σ.σ. οι αστυνομικοί) από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότει έχουν διμοιρίες, τάγματα» προσέθεσε.

«Ηρθαν από τα λιμάνια να κάνουν επιχείρηση μέσα στα Εξάρχεια;»

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, τη στιγμή που έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» ανάμεσα σε Λιμενικό και Αστυνομία για το ζήτημα των Εξαρχείων, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ είπε:

«Στο Αγιο Ορος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικούς αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια».

«Που το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Που ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη. Ιράκ είναι τα Εξάρχεια. Είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ:

«Κράτος εν κράτει»

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναγνώρισε ότι αν πράγματι ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί των Εξαρχείων και δεν ενημέρωσαν αρμόδιες υπηρεσίες (Κρατική Ασφάλεια, Δίωξη Ναρκωτικών κ.λπ) «τότε υπάρχει πρόβλημα».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο, ήταν άβατο. Τα Εξάρχεια τώρα είναι κράτος εν κράτει. Αυτή τη στιγμή έχει δομή μέσα. Υπάρχουν διμοιρίες, υπάρχουν λόχοι, υπάρχουν τάγματα, υπάρχουν καλάσνικοφ. Εκεί δηλαδή δεν ξέρω αν πλέον μπορούμε κι εμείς σαν αστυνομία εάν έχουμε την πολιτική εντολή να τα ξεκαθαρίσουμε, εκεί είναι για το στρατό πια το θέμα».

 

Πηγή: iefimerida.gr