ΒόλοςΤοπικά

Αντιδρούν οι εμποροϋπάλληλοι του Βόλου στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου για ακόμα μία φορά αντιδρά στο άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή.

Με ανακοίνωσή του τονίζει:

Η κυβερνητική αλλαγή, δεν πρέπει να μας καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και εφησυχασμού. Η ΝΔ θα συνεχίσει να υλοποιεί και να ενισχύει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μνημονιακοί νόμοι, τα ¨ΘΕΛΩ¨ των μεγαλεμπόρων και του ΣΕΒ, οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Στο εμπόριο το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της κοινής γραμμής της νέας κυβέρνησης ΝΔ  με την  προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ, των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ. Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας έχει τις υπογραφές όλων  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι στο δικό μας χέρι, στο δυνάμωμα του δικού μας αγώνα η υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όποια  δικαιώματα και κατακτήσεις είχαμε και έχουμε, είναι αποτέλεσμα αγώνων και σκληρής αναμέτρησης με την εργοδοσία και το κράτος.

Ότι ζούμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση, η κατάργηση των πόστων, τα 6ημερα και τα σπαστά ωράρια είναι εδώ. Ακόμα και η 7ημερη εργασία που προανήγγειλε ο νέος πρωθυπουργός είναι κάτι που ζούμε ήδη στον κλάδο μας. Οι εμποροϋπάλληλοι εργαζόμαστε με τις πιο ευέλικτες  εργασιακές σχέσεις, με τους χειρότερους μισθούς. Μας  εκβιάζουν συνεχώς  με απόλυση  για να δεχτούμε να δουλεύουμε όσο, όπως και όποτε θέλουν. Θέλουν να υπηρετούμε τους στόχους της επιχείρησης, να βλέπουμε το συνάδελφο μας ως εχθρό, για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι πραγματικός αντίπαλος μας είναι η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου.

Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε κατάστημα, σε κάθε Market, σε κάθε αποθήκη!

Τώρα είναι η ώρα να  πάρουμε θέση στον αγώνα, να οργανωθούμε στο  κλαδικό μας σωματείο, το Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας και να παλέψουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

Να δώσουμε συνέχεια και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση  όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com