Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024 21:25
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρά ο Καστανίδης μετά την ανακοίνωση Ανδρουλάκη ότι θα πάρει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης


Την αντίδραση του εκλεγμένου στην Α’ Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη προκαλεί η ανακοίνωση από την Χαριλάου Τρικούπη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πάρει την συγκεκριμένη έδρα, με στόχο να αναδείξει τη σημασία που έχει για το ΠΑΣΟΚ η εκλογική μάχη στη βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Καστανίδης πρόκειται να σχολιάσει την κίνηση Ανδρουλάκη το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση ελάχιστα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του κόμματος.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ σημείωσε στην Α’ Θεσσαλονίκης μία από τις χειρότερες επιδόσεις του πανελλαδικά – 7,94% – και εξέλεξε τον Χάρη Καστανίδη. Προκειμένου να προλάβουν τις αντιδράσεις, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα είναι υποχρεωτικά υποψήφιος και στις εκλογές του Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Καστανίδης απλώς θα δεν ορκιστεί βουλευτής την Κυριακή, στη Βουλή της «μίας ημέρας».

Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος και στο νομό Ηρακλείου, που ήταν ο μοναδικός στον οποίον το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε δύο βουλευτές. Ωστόσο, επειδή η Χαριλάου Τρικούπη έχει μεγάλες προσδοκίες για τις δεύτερες εκλογές στην Κρήτη, αλλά και επειδή κρίθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάδου στη βόρεια Ελλάδα, επιλέχθηκε να αναλάβει την μοναδική έδρα του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.