Προκειμένου το κοινό της πόλης να επιλέξει και να προμηθευτεί έγκαιρα τα εισιτήρια εισόδου σε κορυφαίες παραγωγές που πραγματοποιούνται στην πόλη του Βόλου ως συνεργασίες και παραγωγές της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, ανοίγει το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι ακριβώς η πλατφόρμα προπώλησης εισιτηρίων για:
- Τις δύο παραγωγές της Λυρικής Σκηνής που φιλοξενούνται στον Βόλο στις 15 και στις 18 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα για το μιούζικαλ για όλη την οικογένεια «Ιζαντόρα Ντακ» (15/11) και την οπερέτα «Θέλω να δω τον Πάπα» (18/11), Παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, με διάθεση δωρεάν εισιτηρίων μέσω της πλατφόρμας,
- Το αφιέρωμα στους θρυλικούς Queen “Break Free-Queen Tribute Show”, την μουσική παράσταση που πραγματοποιεί περιοδείες και εμφανίσεις ανά τον κόσμο με ένα μοναδικό αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα, (15/12), με γενική είσοδο 15€,
- Την παράσταση «Ελλαδογραφία» σε κείμενο, σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου ως μουσική παράσταση με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ηθοποιό και ορχήστρα μουσικής δωματίου του Θοδωρή Λεμπέση, (16/12), με γενική είσοδο 5€,
- Την Χριστουγεννιάτικη παράσταση Musical Hits&Soundtracks με τον Παναγιώτη Πετράκη και δεκαμελή Ορχήστρα με κορυφαίους μουσικούς (17/12), με γενική είσοδο 5€.
Οι συγκεκριμένες παραγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Βόλου και οι τιμές εισόδου από μηδενικές, έως τα 15€ ανώτερη τιμή, αφορούν στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου για την κατά το δυνατό ελεύθερη πρόσβαση κάθε δημότη στην πολιτιστική παραγωγή του Δήμου.
Το Σάββατο 8/11 θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τις παραγωγές του «Καρυοθραύστη» του Royal Classical Ballet (γενική είσοδος 15€), της Θεατρικής Παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου «Ταξίδι μίας μεγάλης Ημέρας μέσα στη Νύχτα» του Ευγένιου Ο’ Νηλ (γενική είσοδος 5€) και της Πρωτοχρονιάτικής Συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου (γενική είσοδος 10€), ενώ ήδη προπωλούνται εισιτήρια για τη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας με έργα Γιώργου Λαιμού της 8ΗΣ Νοεμβρίου 2025 (γενική είσοδος 10€ υπέρ της Φλόγας).

Από το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2025, από την πλατφόρμα ticketservices.gr, ανοίγει η προπώληση εισιτηρίων για:
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου»
με διπλές παραστάσεις για την κάθε παραγωγή!
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα», ο Βόλος υποδέχεται το Νοέμβριο του 2025, τρεις από τις παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την Οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Θέλω να δω τον Πάπα» την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025, το Μιούζικαλ για όλη την οικογένεια «Ιζαντόρα Ντακ» το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025 και την Όπερα Σκιών «Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος» το πρωί της Τρίτης 18 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα «Η ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα» υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Λόγω της μεγάλης ζήτησης από το κοινό, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις για το κάθε έργο, προκειμένου να ικανοποιηθεί η μεγαλύτερη κατά το δυνατό ομάδα κοινού.
Μέγας Δωρητής ΕΛΣ & Δωρητής προγράμματος περιοδειών:
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
***
Οπερέτα • Παραγωγή Εναλλακτικής Σκηνής Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Θεόφραστος Σακελλαρίδης
Θέλω να δω τον Πάπα!
Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025, στις 6.00μ.μ. και στις 9.00μ.μ.
Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη
Ενορχήστρωση για τετραμελές ενόργανο σύνολο: Μιχάλης Παπαπέτρου
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου
Δραματουργική επεξεργασία, διασκευή: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικό, κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Κινησιολογία: Δήμητρα Μητροπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Σιγαλός (Βαρονάς), Βαγγέλης Μανιάτης (Λατρούδης), Τζούλια Σουγλάκου (Κυρία Λατρούδη), Χρύσα Μαλιαμάνη (Άννα), Νικόλας Μαραζιώτης (Αδριανός), Μαρισία Παπαλεξίου (Ρίτα), Αντώνης Κυριακάκης (Δημοσθένης)
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ηλίας Σκορδίλης (κλαρινέτο), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο), Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (μπαγιάν)
Όλοι θέλουν να δουν τον Πάπα! Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Εναλλακτική Σκηνή, η θρυλική οπερέτα Θέλω να δω τον Πάπα! του Θεόφραστου Σακελλαρίδη ταξιδεύει στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη, με τη συμμετοχή ενός εξαιρετικού καστ λυρικών ερμηνευτών και μουσικών.
Στην οπερέτα Θέλω να δω τον Πάπα! (1920), που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις την εποχή της, ξεδιπλώνεται στο έπακρο η σύγχρονη αστική θεματολογία του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. O συνθέτης υπογράφει και το λιμπρέτο του έργου, το οποίο αποτελεί διασκευή στα καθ’ ημάς της φάρσας του Μωρίς Εννεκέν Οικιακές χαρές (1894) με πρωταγωνιστές ένα νεόνυμφο αστικό ζευγάρι η σχέση του οποίου διαταράσσεται όταν, κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού τους στη Ρώμη, η νεαρή σύζυγος εκφράζει την επιθυμία να δει από κοντά τον Ποντίφικα!
Ύφος, γλώσσα, χαρακτήρες, μουσική και ρυθμός αποκαλύπτουν έναν σαγηνευτικό σκηνικό κόσμο όπου σατιρίζονται αξιοθαύμαστα η υποκρισία και η υπερβολή, η επιδειξιμανία αλλά και η άκριτη εξιδανίκευση κάποιων κοινωνικών θεσμών. Ένας γάμος, οι προσδοκίες των νεονύμφων και των συγγενών τους και ο Πάπας που… ποτέ δεν εμφανίζεται αλλά παραμένει αφανής πρωταγωνιστής καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, για να μας θυμίζει ότι συχνά η σύγχυση, το μπέρδεμα και οι παγίδες των κατεστημένων αξιών αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ανθρώπινης επιθυμίας.
***
Μιούζικαλ για όλη την οικογένεια • Παραγωγή Εναλλακτικής Σκηνής Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025, στις 5.00μ.μ. και 8.00μ.μ.
Στέλλα Μιχαηλίδου / Κώστας Βόμβολος
Ιζαντόρα Ντακ
Κείμενο, σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Σκηνικό, κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Χορογραφία, κινησιολογία: Φώτης Διαμαντόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας
Σχεδιασμός βίντεο: Μπάμπης Βενετόπουλος
Μουσική προετοιμασία: Χρήστος Σακελλαρίδης
Ιζαντόρα: Λυδία Στέφου, Ιώ Λατουσάκη • Δασκάλα – Αφηγήτρια, Κυρία Χόιτυ Τόιτυ, Κυρία Παπώφ: Μαργαρίτα Συγγενιώτου • Κύριος Κουντεπιέ: Μάριος Σαραντίδης • Μαθήτρια, Κύκνος, Παπίτσα: Ματίνα Καϊάφα • Μαθήτρια, Κύκνος, Πιπίτσα: Γεωργία Κυριαζή • Μαθήτρια, Κύκνος, Νεαρή πάπια: Ραφαέλα Τσομπανούδη • Μαθήτρια, Κύκνος, Αλεπού: Ηλιάνα Υφαντή • Μαθήτρια, Κύκνος, Κυνηγός, Πολύχρωμο πουλί της λίμνης: Μυρσίνη Πετρούτσου • Μαθήτριες, Κύκνοι, Πολύχρωμα πουλιά της λίμνης: Ιωάννα Λουπέτη, Άννα Μαρία Μαρκοπούλου, Ελένη Φώτου • Βάτραχος, Λύκος: Χρήστος Ντέντης (Onel)
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Οδυσσέας Σιωζόπουλος (κλαρινέτο), Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο), Χρήστος Σακελλαρίδης (πιάνο)
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην πρώτη της παρουσίαση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και λίγο πριν ανέβει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, το μιούζικαλ για όλη την οικογένεια Ιζαντόρα Ντακ, σε κείμενο και σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου και μουσική Κώστα Βόμβολου, ταξιδεύει στην Ελλάδα, μεταμορφώνοντας μικρές και μεγάλες σκηνές σε μια ιδιόμορφη «λίμνη των κύκνων», όπου μια μικρόσωμη πάπια αναζητά τον δικό της δρόμο στον χορό.
Με αναφορές στην πρωτοπόρο του σύγχρονου χορού, την «ξυπόλυτη χορεύτρια» Ιζαντόρα Ντάνκαν, καθώς και σε κλασικά παραμύθια όπως το Ασχημόπαπο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η ηρωίδα της παράστασης, η μικρόσωμη πάπια Ιζαντόρα Ντακ με τα πανέμορφα, μοναδικά μπλε φτερά, ζει στη Λίμνη των Κύκνων και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να γίνει μπαλαρίνα. Το πάθος και η θέληση για χορό αποτελούν τον βασικό πυρήνα της παράστασης που καταφέρνει να μιλήσει με τρόπο απλό για σημαντικές αξίες, χαρίζοντας στο κοινό μια τρυφερή και ταυτόχρονα σκληρή περιπέτεια αυτογνωσίας με όχημα τη μουσική, τον χορό και το χιούμορ.
Η παράσταση αποτελεί μια ιδεώδη όσο και διασκεδαστική εισαγωγή στην τέχνη του χορού, για μικρούς και μεγάλους.
Μέγας Δωρητής ΕΛΣ & Δωρητής προγράμματος περιοδειών: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
BREAK FREE -THE QUEEN TRIBUTE SHOW
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
«ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025 στις 20.30
Break Free – Queen Tribute Show
Το πιο αυθεντικό αφιέρωμα στους θρυλικούςQueen
«Μία συναυλία δεν είναι μια ζωντανή εκτέλεση του άλμπουμ μας. Είναι ένα θεατρικό γεγονός.»
– Freddie Mercury
Το Break Free – Queen Tribute Show, το κορυφαίο tribute στους Queen, κατακτά την Ευρώπη και χαρακτηρίζεται από κοινό και κριτικούς ως το πιο πιστό και εντυπωσιακό αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα. Μετά από συνεχόμενες sold-out εμφανίσεις σε θέατρα σε όλη την ήπειρο, το show«LonglivetheQueen» αποδεικνύει ότι η μαγεία των Queen παραμένει ζωντανή.
Η Μαγεία των Queen συνεχίζεται
Οι Queen υπήρξαν ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα της ροκ σκηνής, γνωστοί για τις εκρηκτικές τους συναυλίες, τα καινοτόμα σκηνικά, τις εκκεντρικές εμφανίσεις και τη θεατρικότητά τους. Τραγούδια όπως τα «We Will RockYou» και «We Are the Champions» γράφτηκαν με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν τη συμμετοχή του κοινού και να μετατρέψουν κάθε συναυλία σε συλλογική εμπειρία.
Η επιρροή των Queen παραμένει τεράστια μέχρι σήμερα: καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, George Michael, Kurt Cobain και Robbie Williams έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για τον Freddie Mercury..
Το συγκρότημα εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία σε πωλήσεις παγκοσμίως.
BreakFree: Ζωντανεύοντας τη μαγεία των Queen
Στόχος του BreakFree – QueenTributeShow είναι να αναπαράγει όσο το δυνατόν πιο πιστά τη μοναδική εμπειρία μιας συναυλίας των Queen. Με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, η μπάντα επαναδημιουργεί τον ήχο, την εικόνα και την ενέργεια που έκαναν τους Queen αξεπέραστους.
Ο Giuseppe Malinconico, τραγουδιστής του συγκροτήματος, θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος «Freddie» μετά τον ίδιο τον Freddie Mercury. Μελέτησε με ακρίβεια τη φωνή, το στυλ, τη σκηνική παρουσία και τις εκφράσεις του θρύλου, προσφέροντας στο κοινό την ψευδαίσθηση ότι ο Freddie ζει ξανά στη σκηνή. Στο πλευρό του, οι μουσικοί Paolo Barbieri, Kim Marino και Sebastiano Zanotto αναπαράγουν με πιστότητα τον ήχο και την ενέργεια των Brian May, RogerTaylor και John Deacon.
Δείτε αποσπάσματα:
www.youtube.com/watch?v=eaBixqqM3sUwww.youtube.com/watch?v=klRbe-Okg6s
Από τα πρώτα κιόλας βήματα της μπάντας, οι συναυλίες τους γέμισαν θέατρα σε όλη την Ευρώπη.
Κάθε εμφάνιση μέχρι σήμερα είναι sold-out, αποδεικνύοντας ότι η μουσική και το πνεύμα των Queen παραμένουν αθάνατα.
Ένα show που τιμά το θρυλικό παρελθόν του συγκροτήματος και συναρπάζει το παρόν!
Με πάθος, αυθεντικότητα και σεβασμό στη μουσική των Queen, το Break Free – Queen Tribute Show προσφέρει μια εμπειρία που συγκλονίζει και συγκινεί.
Ένα Μουσικό – θεατρικό γεγονός που ταξιδεύει το κοινό στα χρυσά χρόνια του θρυλικού συγκροτήματος και ταυτόχρονα παραμένει ζωντανό και συναρπαστικό για τις νέες γενιές.
Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου»
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025
ώρα έναρξης 8.00μμ
«ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ»
με τον Γιάννη Βούρο και Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου
Μουσική &Διεύθυνση Ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης
Η «Ελλαδογραφία» σε κείμενο του Θεατρολόγου, ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Βούρο, ‘ξετυλίγει’ τη μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας, με τις αιμάτινες στιγμές, τις νίκες και τους κατακερματισμούς, το ορθό ανάστημα και τον συλλαβισμό της υπερηφάνειας από όσους αγαπώντας τη ζωή, στάθηκαν στο ύψος του χρέους.
Ένα κείμενο-φόρος τιμής σε όλους εκείνους, γνωστούς και άγνωστους, που έζησαν κάτω από αυτόν τον ήλιο με σεβασμό και με μόνη πρόθεση να βαδίσουν πάνω στην έννοια της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Στην πορεία του ελληνισμού από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Ένας αναδρομικός προβολέας φωτίζει πρόσωπα και καταστάσεις που ίσως να ξέφυγαν από τους φακέλους της αιωνιότητας.
Το έργο παρουσιάζεται σε μορφή σκηνοθετημένου θεατρικού μονολόγου, σε μουσική σύνθεση Θοδωρή Λεμπέση και σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου με την συνοδεία ορχήστρας μουσικής δωματίου.
Συντελεστές
Θεατρικό κείμενο, Δραματουργική Επεξεργασία, Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος
Μουσική σύνθεση και Διεύθυνση Ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης
Αφήγηση: Γιάννης Βούρος
Συνοδεύει εννεαμελής ορχήστρα μουσικής δωματίου.
Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου»
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
ώρα έναρξης 8.00μμ
Musical Hits&Soundtracks
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
με τον Παναγιώτη Πετράκη
μαζί του η Κατερίνα Βερβέρη
Διεύθυνση Ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης
Μια λαμπερή βραδιά γεμάτη χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων. O ταλαντούχος performer, ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης, παρασύρει το κοινό σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο μέσα από γνωστές μελωδίες, μιούζικαλ και soundtracks των πιο γνωστών Χριστουγεννιάτικων ταινιών. Μαζί του η ανερχόμενη τραγουδίστρια Κατερίνα Βερβέρη. Όλα αυτά κάτω από τη σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά του Μαέστρου Θοδωρή Λεμπέση. Μια συνύπαρξη που θα σας μαγέψει!
Τραγούδι: Παναγιώτης Πετράκης, Κατερίνα Βερβέρη
Διεύθυνση ορχήστρας και ενορχήστρωση μουσικών κομματιών: Θοδωρής Λεμπέσης
Συνοδεύει δεκαμελής ορχήστρα.
Το γιορτινό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου.
Η εκκίνηση των διάθεσης εισιτηρίων κάθε παράστασης του Δήμου Βόλου, πραγματοποιείται πάντα Σάββατο ή Κυριακή, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην πλατφόρμα και δημότες που κατά τις ημέρες εργασίας δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές.
Παράλληλα στο Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου, έχει ενταχθεί πλήθος μουσικών και λοιπών παραστάσεων σε χώρους πολιτισμού (Θέατρο Νέας Ιωνίας, Αχίλλειον, Αίθουσα Συναυλιών «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου) καθώς και σε εξωτερικούς χώρους, όλες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ στην Πλατεία Πανεπιστημίου για τους μικρούς φίλους των Χριστουγέννων θα ανοίξει τις πύλες της μία παραμυθένια «Ζαχαροχώρα»!
Στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο Ντε Κίρικο θα φιλοξενηθεί Έκθεση Ζωγραφικής με έργα τέχνης της Συλλογής Αβέρωφ, η οποία θα διαρκέσεις έως τις 10 Ιανουαρίου 2026.
Η έναρξη του γιορτινού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2025, στην Παραλία του Βόλου, με προσκεκλημένο καλλιτέχνη τον Θοδωρή Φέρρη και την Ανδρομάχη. Τη σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια της Τελετής Φωταγώγησης, έχει αναλάβει ο Δημήτρης Παπάζογλου.













