Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026 17:30
Λάρισα: Τρεις ανήλικοι έσπασαν στο ξύλο 17χρονο στο «Φρούριο» και τον έστειλαν στο νοσοκομείο
ΒόλοςΤοπικά

Αναβιώνει άγριος ξυλοδαρμός σε σχολικό προαύλιο – Μαθητές είχαν διακομιστεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο






Η υπόθεση είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία τον Φεβρουάριο του 2024 – Ηταν να εκδικαστεί σήμερα αλλά πήρε νέα αναβολή για τον Μάιο

Υπόθεση που είχε συνταράξει τη σχολική οικογένεια και την τοπική κοινωνία και είχε κάνει τον γύρο της Ελλάδας αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες. Πρόκειται για την υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού σε σχολικό προαύλιο στον Βόλο, όταν εξωσχολικοί όρμηξαν στον χώρο και με μπουνιές «ξάπλωσαν» στο έδαφος δύο μαθητές λυκείου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο. Τους δύο δράστες, καθώς και έναν ακόμη μαθητή του σχολείου που φέρεται να τους κάλεσε σε… βοήθεια, συνέλαβαν αστυνομικοί και οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως Βόλου, η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και τους παρέπεμψε σε ρητή δικάσιμο.

Το περιστατικό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2024. Συνολικά τέσσερις ανήλικοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της άμεσης συνέργειας σε επικίνδυνη σωματικής βλάβη, της συνέργειας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και της ηθικής αυτουργίας σε συνέργεια σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2025, πήρε αναβολή για σήμερα και από το Μονομελές Ανηλίκων δόθηκε νέα αναβολή για τις 27 Μαΐου 2027.

Το περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό εν ώρα λειτουργίας του σχολείου σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2024, το πρωί, σε σχολικό συγκρότημα στο οποίο συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης. Ασήμαντος λόγος έγινε αφορμή για το άγριο σκηνικό που ακολούθησε στο σχολικό προαύλιο, κάτω από τη μύτη εκπαιδευτικών και φύλακα και μπροστά στα μάτια μαθητών!

Στο συγκεκριμένο σχολικό προαύλιο υπάρχει νοητή γραμμή που χωρίζει το μέρος στα δύο. Η πλευρά προς το γυμναστήριο έχει οριοθετηθεί για τα παιδιά του γυμνασίου και η απέναντι πλευρά για τα παιδιά του λυκείου.

Μαθητής του γυμνασίου φέρεται να… παραβίασε τη νοητή γραμμή και να πέρασε σε χώρο του λυκείου, στη διάρκεια του διαλείμματος. Μαθητής του λυκείου ενημέρωσε τον υποδιευθυντή κι εκείνος με τη σειρά του επέπληξε τον μαθητή του γυμνασίου, από τον οποίο ζήτησε να περιοριστεί στο άλλο μισό προαύλιο.

Ο μαθητής του γυμνασίου φαίνεται να προσβλήθηκε και πριν τελειώσει το διάλειμμα κάλεσε σε… βοήθεια δύο εξωσχολικούς φίλους του. Πρόκειται για μαθητή γυμνασίου και έναν μαθητή λυκείου, οι οποίοι δεν δίστασαν να πηδήξουν από τα κάγκελα, να μπουν μέσα και να αρπάξουν τον μαθητή του λυκείου, που χαρακτήρισαν «καρφί».

Λογομάχησαν και στη συνέχεια οι δύο εξωσχολικοί άρχισαν να χτυπάνε τον μαθητή του λυκείου. Άλλο λυκειόπαιδο που πήγε να τους χωρίσει δέχθηκε επίσης χτυπήματα.

Με μπουνιές οι δύο εξωσχολικοί «ξάπλωσαν» στο έδαφος τους δύο μαθητές του Λυκείου, πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει.

Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των δύο μαθητών στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκαν.

Επί τόπου κλήθηκε και η αστυνομία, που άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις πριν συλλάβει τους δράστες.