Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023 21:24
Χωρίς κατηγορία

«Αναστήθηκε» 64χρονη Βολιώτισσα – Διορθώθηκε το τραγικό λάθος στον ΕΦΚΑ Βόλου


«Είναι Μεγάλη Δευτέρα και ήρθα να με αναστήσετε! Με βλέπετε; Είμαι ολοζώντανη. Αν φαίνομαι χλωμή, είναι από την ταλαιπωρία»… Στο προκαθορισμένο για προχθές ραντεβού της στον ΕΦΚΑ Βόλου προσήλθε η 64χρονη Βολιώτισσα, η οποία πριν από είκοσι περίπου ημέρες, όταν επιχείρησε να εκδώσει ασφαλιστική ενημερότητα, διαπίστωσε, προς μεγάλη της έκπληξη, ότι ήταν καταχωρημένη στην λίστα του… «Αλλου Κόσμου».

Το περιστατικό με την 64χρονη, η οποία για τον ΕΦΚΑ Βόλου ήταν καταχωρημένη σαν αποβιώσασα, όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έγινε viral. Μέχρι και ο υπεύθυνος ασφαλείας στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ Βόλου, όταν διαπίστωσε ποια είναι, τη ρώτησε: «Σε ανέστησαν τελικώς;».

Η γυναίκα διαπίστωσε ότι για το σύστημα του ΕΦΚΑ Βόλου δεν είναι εν ζωή πριν από 20 περίπου ημέρες. Η 64χρονη είναι ιδιοκτήτρια ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο επιθυμεί να πουλήσει. Ο αγοραστής βρέθηκε, η συμφωνία έχει γίνει, πλην όμως για τη συμβολαιογραφική πράξη απαιτείται μεταξύ άλλων εγγράφων και ασφαλιστική ενημερότητα.

Η ίδια είχε κλείσει ραντεβού στον ΕΦΚΑ Βόλου, προσήλθε σε συγκεκριμένο γραφείο και όταν ήρθε η σειρά της ζήτησε από τον υπάλληλο έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας. Ο υπάλληλος πληκτρολόγησε στο σύστημα τα στοιχεία της 64χρονης κι όταν στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή εμφανίστηκε η καρτέλα της γυναίκας, άρχισε να την κοιτά αποσβολωμένος. Οπως της εξήγησε, στο σύστημα εμφανιζόταν ότι δεν είναι στη ζωή.

Της ζήτησαν να απευθυνθεί στο τμήμα Μητρώου προκειμένου να διορθωθεί το τραγικό λάθος, ωστόσο η υπάλληλος αρνήθηκε να την εξυπηρετήσει, επειδή δεν είχε ραντεβού για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η γυναίκα αναγκάστηκε να επιστρέψει σπίτι της, έκλεισε νέο ραντεβού και προχθές προσήλθε στον ΕΦΚΑ για να… αναστηθεί για το σύστημα.

Οπως διαπίστωσε, στο αρχείο του ενός υπολογιστή, τα στοιχεία της ήταν σωστά, στο αρχείο άλλου υπολογιστή, σε ακριβώς διπλανό γραφείο, εμφανιζόταν σαν… νεκρή. Η ίδια προσκόμισε εκκαθαριστικό της εφορίας, αντίγραφα του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να… αποδείξει ότι ζει, εισπράττει τη σύνταξη του συζύγου της που δεν είναι εν ζωή και πληρώνει όλες της τις υποχρεώσεις.

Αμεσα έγινε η διόρθωση στο σύστημα αν και η ίδια δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για τον σύζυγό της, που απεβίωσε πριν από 20 χρόνια. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν καταχώρησαν εμένα ως νεκρή στη θέση του συζύγου μου. Δεν μου εξήγησαν ποτέ γιατί τόσες ερωτήσεις», ανέφερε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Μετά τη διόρθωση του τραγικού λάθους, κατάφερε να εκδώσει ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να ολοκληρώσει την εκκρεμή αγοραπωλησία του ακινήτου της. «Μου φέρθηκαν καλά και με ευγένεια. Πρέπει όμως να φθάνουμε παραπέρα για να βρίσκουμε το δίκαιό μας και να εξυπηρετούμαστε;», σημείωσε η ίδια για την ταλαιπωρία, που έχει υποστεί τον τελευταίο έναν μήνα περίπου.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com