1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 22:34
ΒόλοςΤοπικά

Άμεση επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου ζήτησαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Μαγνησίας από το ΤΑΙΠΕΔ


Συνάντηση πραγματοποίησαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλοκ.Δημήτριο Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώροςκαι οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αθανάσιος Λιούπηςκαι Κώστας Μαραβέγιας.

Κατά τη διάρκεια της διεξοδικής συζήτησης, οι τρεις βουλευτές Μαγνησίας ζήτησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ την άμεση έναρξη της Β’ φάσης επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι η Α’ φάση επαναχάραξηςολοκληρώνεται αυτό το διάστημα με την παραχώρησητου πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου στο Δήμο Βόλου. Οι βουλευτές κατέστησαν σαφές ότι είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα να είναι γνωστό εκ των προτέρων τι ακριβώς περιλαμβάνει ο διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης και τι ακριβώς θα αποδοθεί στο ΔήμοΒόλου με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κοινή ήταν η άποψη, τόσο των βουλευτών όσο και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, ότι δεν υπάρχει κανενός είδους αναγκαιότητα να περιλαμβάνονται στην παραχώρηση περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του λιμανιού. Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύθηκε να βρεθεί στο Βόλο περί τα τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον ΔήμαρχοΒόλου και τη Δημοτική Αρχή ώστε να συμφωνήσουν από κοινού για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η χερσαία ζώνη που θα παραχωρηθεί στο Δήμο Βόλου .

Ο κ.Πολίτης συμφώνησε ότι το παραλιακό μέτωπο του Βόλου και το παραλιακό μέτωπο της Αγριάς, πάρκα και πλατείες καθώς και εκτάσεις εκτός λιμένος στη περιοχή του παλαιού λιμεναρχείου Βόλου είναι λογικό να διεκδικούνται από το Δήμο Βόλου εφόσον δεν αγγίζουν την μελλοντική ανάπτυξη του λιμένος Βόλου. Επιπλέον, ο κ. Πολίτης τόνισε ότι η Α’ φάση του διαγωνισμού που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αποσκοπεί στην προσέλκυση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η όποια σύμβαση παραχώρησης στο μέλλον εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον επενδυτών, θα περιλαμβάνει τα προς παραχώρηση στοιχεία και θα κυρωθεί από τη Βουλή. Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Οι τρεις βουλευτές δήλωσαν ότι αναμένουν την επίσκεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου και τη συνάντησή του με τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, ενώ υπογράμμισαν ταυτόχρονα ότι θα εργαστούν τόσο για την ανάπτυξη του λιμανιού όσο και τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου Βόλου και της τοπικής κοινωνίας.