Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 13:42
ΜαγνησίαΤοπικά

Αλμυρός: Ξεσπά η μητέρα της αδικοχαμένης 13χρονης στο λούνα παρκ


Ξεσπά η μητέρα της αδικοχαμένης 13χρονης μαθήτριας στο φονικό παιχνίδι «χαλί» στο λούνα πάρκ στον Αλμυρό.

Εννέα μήνες μετά τον θάνατο του 13χρονου κοριτσιού και με αφορμή την αίτηση της ιδιοκτήτριας του παιχνιδιού για άρση της κατάσχεσης, η μητέρα της 13χρονης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εκφράζοντας την αγανάκτησή της.

Ακούστε τι είπε η μητέρα της 13χρονης:

Δικηγόρος της οικογενείας του άτυχου κοριτσιού: Tο μηχάνημα «χαλί» στερούνταν συντήρησης 

Μιλώντας στο protothema.gr η εκ των δικηγόρων της οικογένειας, κυρία Διαλεχτή Κοτζαμανίδου με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για άρση της κατάσχεσης του εν λόγω παιχνιδιού ανέφερε: «Η αίτηση απορρίφθηκε ορθώς, καθώς συνεκτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, τις συνθήκες επέλευσης του δυστυχήματος και το γεγονός ότι το μηχάνημα «χαλί» στερούνταν συντήρησης και επαρκών μέτρων ασφαλείας για τους επιβαίνοντες, ευχερώς κάποιος συνάγει το συμπέρασμα ότι η άρση κατάσχεσης και η εκ νέου θέση σε λειτουργία του μηχανήματος αυτού θα μπορούσε να οδηγήσει και σε νέο ατύχημα ή τραυματισμό επιβαινόντων παιδιών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο ίδιο μηχάνημα κινδύνευσε το 2009 να χάσει την ζωή του 9χρονο τότε κορίτσι, που μεταφέρθηκε διασωληνωμένο σε κωματώδση κατάσταση στο νοσοκομείο και μόνο χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών της κατάφερε να επιβιώσει. Η Σεραϊνα δυστυχώς δεν ήταν τόσο τυχερή».

Όπως δε σημειώνει η κυρία Κοτζαμανίδου η 9χρονη είχε πέσει με πανομοιότυπο τρόπο από το ίδιο μηχάνημα το 2009, ενώ αυτό ήταν σε λειτουργία και από μεγάλο ύψος. Το παιδί είχε διακομισθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, με βαρύτατες κακώσεις σε όλο της το σώμα» αναφέρει η εκ των δικηγόρων της οικογένειας και προσθέτει: «Είχε μάλιστα υποβληθεί σε σπληνεκτομή, χειρουργική επέμβαση που κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς της απαραίτητη για την επιβίωση της. Για το ατύχημα αυτό η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ έχει καταδικασθεί τελεσιδίκως και αμετακλήτως σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεο».
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com