ΕλλάδαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Ίλιγγο προκαλούν τα έσοδα σε Αθήνα και νησιά

Μεγάλα τα έσοδα από τις μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb σε περιοχές-φιλέτα της Αθήνας, αλλά και στα νησιά
Πρόσφατη έρευνα της ΤτΕ δείχνει αύξηση τιμών στα ακίνητα, στην οποία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο το Airbnb. Όπως φαίνεται κι από τα στοιχεία του AirDNA, που συλλέγει στοιχεία από τις μισθώσεις από πλατφόρμες ανάλογες μ’ αυτήν του Airbnb, στην Αθήνα και σε ορισμένα νησιά τα έσοδα είναι πολύ μεγάλα.

Σε Κουκάκι- Μακρυγιάννη είναι ενεργά 771 ακίνητα, τα οποία σε ποσοστό άνω του 90% εκμισθώνονται ολόκληρα. Αυτά τιμώνται κατά μέσο όρο λίγο πάνω από τα 65€ ημερησίως κι αποφέρουν στους ιδιοκτήτες έσοδα περίπου 1.350€ το μήνα. Οσο τα ακίνητα πλησιάζουν προς την Ακρόπολη, τα έσοδα ανεβαίνουν και οι ιδιοκτήτες παίρνουν… μηνιάτικο γύρω στα 1600€.

Σε ό,τι αφορά στους νησιωτικούς προορισμούς η Κέρκυρα στο πικ της τον Αύγουστο, που έχει πληρότητα 100% αποφέρει στους ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω Airbnb κοντά στα 2.500€! Αντίστοιχα, στην Χαλκιδική το μηνιάτικο φτάνει στα 2.350€, ενώ όταν μιλάμε για Σαντορίνη και Μύκονο, τα ποσά είναι δυσθεώρητα και φτάνουν τα 5.250€ και 10.750€, αντίστοιχα!

 

 

Πηγή: ethnos.gr