Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025 20:05
ΒόλοςΤοπικά

Αγρότες Νίκαια: Δεν συντρέχει λόγος συνάντησης με τον πρωθυπουργό – Παραμένουν στα μπλόκα και συνεχίζουν με ένταση






Πριν από λίγο τελείωσε το συντονιστικό του μπλόκου των αγροτών της Νίκαιας.

Αποφασίστηκε πως δεν συντρέχουν λόγοι για να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ αναμένεται να ζητήσουν αύριο από τα υπόλοιπα μπλόκα να γίνουν δράσεις που να πιέζουν την κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα.

Νωρίτερα, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι αγρότες του μπλόκου της Καρδίτσας στον Ε-65, ενώ παράλληλα αποφάσισαν, στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνους στη Νίκαια, ότι αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει λόγος για διάλογο με την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες σε όλη τη χώρα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και ετοιμάζονται για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για έκτακτες πληρωμές και ενισχύσεις αποτελούν προσπάθεια διάσπασης του κινήματος.

Νωρίτερα στον Προμαχώνα, οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν επ’ αόριστον τη διέλευση των φορτηγών, ενώ έχουν ανοίξει τα διόδια για τα Ι.Χ. και τα λεωφορεία, σε μια κίνηση που στοχεύει στη διατήρηση της δημόσιας πρόσβασης και την ταυτόχρονη πίεση στην κυβέρνηση.

Η αυριανή πανελλαδική σύσκεψη στις Σέρρες αναμένεται πάντως να είναι το επίκεντρο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, με όλους τους αγρότες να προετοιμάζονται για τη συνέχιση των δράσεών τους, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Επ’ αόριστον κλείνει από αύριο το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα βρίσκονται και οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων, οι οποίοι αποφάσισαν νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ενόψει και της αυριανής πανελλαδικής σύσκεψης. Ειδικότερα, ελήφθη απόφαση ώστε από αύριο το πρωί το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη να κλείσει επ’ αόριστον, μέχρι νεωτέρας. Η απόφαση αυτή θεωρείται ενδεικτική της σκληρής στάσης με την οποία οι αγρότες θα προσέλθουν στην πανελλαδική σύσκεψη, όπου αναμένεται να προτείνουν τη συνέχιση και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Καταλυτικό ρόλο στην όξυνση του κλίματος φαίνεται να έπαιξε το γεγονός ότι αρκετοί αγρότες διαπίστωσαν σήμερα παρακρατήσεις χρημάτων από τους λογαριασμούς τους λόγω ΕΛΓΑ, την ώρα που –όπως υποστηρίζουν– δεν έχει καταβληθεί η βασική ενίσχυση. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη οργή, με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί «τεχνικού λάθους» και άμεσης διόρθωσης να μην τους καθησυχάζουν.