Ψυχαγωγία

Άγριες Μέλισσες, Κόκκινο Ποτάμι: Πόσο κόστισαν οι μεγάλες επιτυχίες της σεζόν

Πρόκειται αναμφίβολα για τις σειρές της χρονιάς.

Οι «Άγριες Μέλισσες» και το «Κόκκινο Ποτάμι» έχουν κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό ήταν από το πρώτο επεισόδιο που μεταδόθηκε. Οι δύο σειρές εποχής έχουν αγαπηθεί ενώ άπαντες τονίζουν την αρτιότητα τεχνικά αλλά και την ποιότητα των ηθοποιών.

Φυσικά για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα το κόστος είναι αρκετά μεγάλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σειρά του Open συμμετείχαν πάνω από 1000 ηθοποιοί ενώ έγιναν γυρίσματα σε πόλεις του εξωτερικού για τη σειρά που περιγράφει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Για τη σειρά «Άγριες Μέλισσες» χτίστηκε από την αρχή ολόκληρο χωριό.

Η σειρά εποχής του Open όπως αναφέρει το περιοδικό «TV κους κους» κοστίζει 120 χιλιάδες ευρώ το επεισόδιο. Μεταδίδεται κάθε Κυριακή ενώ κάθε επεισόδιο φτάνει μέχρι και 30% τηλεθέαση σε μία μέρα που κάθε άλλο παρά πεσμένος είναι ο ανταγωνισμός.

Οι «Άγριες Μέλισσες» από την άλλη σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα κοστίζει 6 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Η μεγάλη διαφορά στις δύο σειρές είναι ότι για τη σειρά εποχής του ΑΝΤ1 η παραγωγή έκανε αίτηση για επιχορήγηση από το πρόγραμμα της ΕΚΟΜΕ. Αντίθετα η σειρά εποχής του Open δεν έκανε αντίστοιχη αίτηση.